Çevresine Aldırmadı 81 Yaşında Öğrenci Oldu

İlkokul öğretmenliğinden emekli olan 81 yaşındaki Ayşe Yıldız, tekrar üniversite okumaya karar verdi. “Ben okul okuyorum dediğimde çevremde hafif bir gülümseme oluyor" diyen Yıldız azmiyle herkese örnek oluyor.

Eskişehir'de ilkokul öğretmenliğinden emekli olan 81 yaşındaki Ayşe Yıldız, geçen yıl Açık Öğretim Fakültesi’nin Kültürel Miras ve Turizm Bölümü’ne girerek ikinci üniversitesine başladı.

İki çocuk annesi ve üç torun sahibi olan Yıldız, “Ben okul okuyorum dediğimde çevremde hafif bir gülümseme oluyor. Halbuki onun zevkini tatsalar, herkes okur herhalde” dedi.

1987 yılında Burdur Eğitim Yüksekokulu’ndan ilkokul öğretmeni olarak mezun olan Yıldız, daha sonra çeşitli ilkokullarda çocuklara eğitim verdi. 25 yıllık hizmetini tamamlayıp emekli oldu.

Yıldız, Birçok kursa katılmış ve sonunda geçen yıl iki arkadaşıyla birlikte Açık Öğretim Fakültesi'ne başlamış. Sınavsız ve iki yıllık olan Kültürel Miras ve Turizm bölümünde öğrenim gören Yıldız, derslerin önemi olmadığını, asıl olanın öğrenmek olduğunu vurguluyor.

"OKUYORUM DEYİNCE 'NE GEREK VAR' DİYORLAR"

Heyecanını paylaşan Yıldız, “Duydum ki, sınavsız alınıyormuş iki yıllık bölümlere. Bizde 3 arkadaş karar verdik, girdik geçen yıl. Kültürel Miras ve Turizm okuyorum. Çok keyifli bir bölüm. Çok da hoşuma gidiyor. Yani tabii ki mezun olmak isterim ama ders önemli değil öğrenmek önemli. Çevremde hafif bir gülümseme oluyor, ben okul okuyorum deyince. Yani ne gerek var, niye yapıyorsunuz şeklinde. Halbuki onun zevkini tatsalar, herkes okur herhalde imkanı olan gençler okusunlar, belli bir yere gelsinler inşallah. Ümidimiz gençler” dedi.

Açıköğretim Fakültesi sınavına girmesiyle, eğitime olan bağlılığıyla çevresine ilham veren Yıldız, herkesin okuma fırsatı bulması gerektiğini düşünüyor.

Türkiye Haberleri