Cevdet Yılmaz Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Görevini Devraldı Mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay görevini Cevdet Yılmaz'a devretti. Yılmaz; "Cari açığı sorun olmaktan çıkarmaya çalışacağız. Bu süreçte vatandaşlarımızın hayatını etkileyen enflasyonla mücadeleye önem vereceğiz. Diğer önceliğimizi depremden etkilenen illerimizin inşa ve ihya edilmesi olacak." dedi. Vatandaşların merak ettiği Cevdet Yılmaz kimdir? Kaç yaşında? Nereli? sorularını yanıtlayalım.

Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?

2. tur seçim sonuçlarının belli olmasının ardından gözler yeni kabineye çevrildi. En çok merak edilen başlıklardan biri de Cevdet Yılmaz'ın bakanlık yönetiminde yer alıp almayacağı. Peki, Cevdet Yılmaz Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne Bakanı Olacak? İşte detaylar:

Cevdet Yılmaz 1 Nisan 1967 tarihinde Bingöl'de doğdu.

Lise öğrenimini Bingöl'de 1983 yılında tamamladı. ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne girerek bu bölümden 1988 yılında birincilikle mezun oldu.

1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalışmaya başladı.

1992-1994 yılları arasında ABD’ye giderek Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1995-2003 yıllarında DPT'deki görevine Planlama Uzmanı olarak devam ederken Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde doktora eğitimi aldı.

2003 yılında doktora tezi kabul edildi. Aynı yıl, teşkilatın AB İlişkiler Genel Müdürlüğü görevine getirildi.

Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu.

Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Türkiye Haberleri