Çetin Doğan'ın avukatı: Delilleri inceleyen uzmanlar FETÖ'den kaçak

28 Şubat davası kapsamında hakkında tutuklama kararı verilen emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Balyoz ve Ergenekon kumpaslarında delilleri inceleyen uzmanlarla, 28 Şubat davasındaki delilleri inceleyen uzmanların aynı olduğunu ve bunların FETÖ'den kaçak olduğunu dile getirdi.

Balyoz ve Ergenekon kumpas ve 28 Şubat davası sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatlığını yapan Hüseyin Ersöz, aralarında Doğan'ın da bulunduğu emekli on dört amiralle ilgili Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği tutuklama kararını HalkTV ekranlarında yayınlanan Şirin Payzın'la Sözüm Var programında değerlendirdi.

Ergenekon ve Balyoz davalarını 'komplo' davaları olarak niteleyen Ersöz Emin Çapa'nın bu davadaki delillerle ilgili sorusuna şöyle cevap verdi;
"Balyoz ve Ergenekon davalarını hatırlarsınız. Çetin Doğan orada da sanıktı. 3.5 yıl hapis yattı. Orada hakkındaki tek suçlama, bir CD'nin içindeki dijital dökümanlardı. O CD'nin içindekiler, Balyoz harekat planıydı. O harekat planın içindeki dökümanların, evrakların zaman çelişkileri barındırdığı tespit edilmişti, bilirkişi raporları düzenlenmişti. Bunun neticesinde de bir adil yargılanma ihlali doğduğu belirlenmişti. O tarihte Yargıtan 9. Ceza Dairesi tarafından onanan kararlar, Anayasa Mahkemesi tarafından 'adil yargılanma ihlali' kararı verilerek, yargılanmalar yenilenmişti" 

28 Şubat Davası'nın, Zekeriya Öz'e bir ihbar sonucunda teslim edilen 5 numaralı CD içerisindeki dijital dökümanlarla başladığını hatırlatan Ersöz;
"Zekeriya Öz yetkisizlik kararı vererek Ankara'ya yollamıştır. Kozmik odada arama yapan ve bugün tutuklu bulunan savcı Mustafa Bilgili, tarafından yürütülen soruşturmada tanıklara ve sevil memurlara baskı yapılarak soruşturma genişletilmiştir. TÜBİTAK'ta bu CD'yi inceleyen uzmanlar Balyoz Davası'nda incelemeleri yapan uzmanlardır ve şuan yurt dışında kaçaktır. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde söz konusun CD içinde sahtecilikler ve çelişkiler bulunduğu ile ilgili ODTÜ tarafından yapılan bir inceleme vardır. Bu inceleme göz ardı edilerek iki sayfalık TÜBİTAK’a FETÖ savcıları tarafından yaptırılan rapor baz alınmıştır. Sanıklar hakkında hüküm kurulmuştur. FETÖ’den hükümlü savcılar tarafından hazırlatılan rapor bu  davanın ana delilidir. Bunun yanında suçta ve cezada kanunilik esasından. Söz konusu bu yargılama sürecinde Sincan’da tankların yürütülmesine çok fazla önem atfediliyor. Sincan’da tankların yürütülmesi ile hükümetin istifası arasında ilişki kurulmaya çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri