Çetin Doğan, verilen karara karşı yarın İnfaz Savcılığı'na itiraz edeceklerini belirtirken "Sözün bittiği yerdeyiz. Bu konuda hiçbir şey yok, karar yok. Hukuk bu kadar yerin altında" dedi. Kararı verenlerin 'çocuklarına miras' olarak kalacağını söyleyen Doğan, "Kendilerini böyle tarihe geçirecekler. Mevcut durum itibariyle prosedürü takip ediyoruz. Anayasa Mahkemesi'nde inceleme devam ediyor. Yaş ve sağlık durumunu göz önünde bulundurulması gerektiğini söylemişti. AYM hala inceliyor" diye konuştu.
Şu an evinde olduğunu söyleyen Çetin Doğan, "İnfaz savcılığına 'AYM'nin kararı beklensin' diye dilekçe vereceğiz yarın sabah. Bu dava siyasi bir dava. Valizimiz, her zaman hazır" diyerek avukatlarının süreci takip ettiğini söyledi. AYM'den düzgün ve hukuka uygun bir karar beklediklerine dikkat çeken Doğan, bu kararın siyasi olduğunun da altını çizdi.
Avukat Hüseyin Ersöz: Yaşam hakkı açısından ciddi endişeler taşımaktayım
Çetin Doğan'ın yaşamış olduğu sağlık problemlerinin hayatını tek başına cezaevinde idame ettiremeyecek durumda olduğunu söyleyen Ersöz, ''Belinde yaşamış olduğu problem nedeniyle tek başına eğilememesi, ayakkabısını dahi tek başına giyememesi, yine kalbiyle ilgili olarak geçmişten bugüne kadar çeşitli operasyonlar geçirmiş olması ve bunun hayatıyla ilgili risk oluşturması
gibi hususların hepsi de çeşitli raporlarla AYM'ye bildirilmiş ve bir karar vermesi istenmişti. Ancak geldiğimiz noktada AYM tarafından bu konuyla ilgili henüz karar verilmedi" diye konuştu.
Bundan sonraki süreci tamamen kolluk kuvvetlerinin yürüteceğini söyleyen Ersöz, "Yakalama kararları derhal infaz edilen kararlardır. Savcılık polise bu kararları gönderdiği andan itibaren kişilerin
adreslerine polis gidecek ve savcılıklara götürülerek işlemleri gerçekleştirilecektir" diyerek infazın gerçekleşebileceğini söyledi.
Ersöz ayrıca hukuk güvenliği açısından ve kötü muamele yasağı ve yaşam hakkı açısından ciddi endişeler taşımakta olduğuna dikkat çekti.