Cesetleri parçalayıp derin dondurucuya koyan katile 4 kez müebbet

İzmir'de sevgilisi Gulkamar Hanymova ile iki kızı ile kızlardan birinin erkek arkadaşını öldürüp ceset parçalarını da derin dondurucuya koyan katile 4 kez ağırlaştırılmış müebbet verildi.

İzmir'de Adalet Mahallesi'nde yaşayan 54 yaşındaki Türkmen Gulkamar Hanymova ile kızları 28 yaşındaki Leyla Geldiyarova, 30 yaşındaki Lachyn Geldiyarova ve kızlardan birinin sevgilisi 34 yaşındaki Ruslan Kerimov'un derin dondurucu da parçalanmış cesedi bulundu.

Cinayeti Gulkamar Hanymova'nın dini nikahlı eşi Saparmurat Hallyev'in işlediği öğrenildi. Yakalanıp tutuklanan Saparmurat Hallyev, karar duruşması için hakim karşısına çıktı. Saparmurat Hallyev, cinayetleri kabul etti.

Saparmurat Hallyev cinayeti ile ilgili mahkemede şunları söyledi:

"O uyurken, Gulkamar Hanymova'nın telefonunu alarak programdan kimlerle konuştuğunu dinliyordum. Önce kabul etmedi ama ses kaydını açınca özür diledi. Bana bir daha böyle bir şey yapmayacağını söyledi. Ben de affettim. Bir süre sonra yine şüphem arttı. Tekrar program yükledim. Üzerinden 2 ay geçti. Başka biriyle konuşmalarını tespit ettim. Olay günü tartıştık. Alkollü içki içtim"

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Saparmurat Hallyev için öldürülen her bir maktul için ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı, cezada indirim uygulamadı.

Türkiye Haberleri