Ceset Bulunamamıştı! Zeynep Söğüt Cinayetinde Şok Gelişme

Adana'da 11 yıl önce işlenen dehşet verici Zeynep Söğüt cinayeti dosyası yeniden açılıyor. Mahkeme eksik kovuşturma yapıldığını ifade etti.

Yeşiloba Mahallesi’ndeki TOKİ evlerinde Zeynep Söğüt ile yaşayan Savaş Sanatma, 23 Aralık 2013’te nikahsız yaşadığı Zeynep’in evi terk ettiğini belirterek emniyete başvurdu. Savcılık, 31 Aralık 2013’te kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Ancak Zeynep Söğüt’ün annesi Arbiye Ballı, 2 çocuk annesi kızının hayatından endişe ettiğini ve kızının öldürülmüş olabileceğini emniyete bildirdi. Bu şikayet üzerine Sanatma'nın ifadesi alındı. Sanatma, Zeynep’in kaybolduğunu ve kayıp başvurusunda bulunduğunu söyledi.

Söğüt ailesi, 21 Kasım 2018’de televizyon programlarına çıkarak kızlarından haber alamadıklarını anlattı. Savaş Sanatma da programa telefonla katılarak sevgilisinden haber alamadığını belirtti.

DOSYA YENİDEN AÇILDI

Cinayet Bürosu ekipleri, Zeynep Söğüt’ün cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendirerek 2020 yılında kayıp dava dosyasını yeniden açtı. Çeşitli kişilerden ifade alındı, güvenlik kamera görüntüleri ve cep telefonu kayıtları incelendi. Bu incelemeler sonucunda Zeynep Söğüt’ü öldürdükleri iddiasıyla Savaş Sanatma, Ersin Yalçınkaya ve akrabaları Nazlı Tuğlucan gözaltına alındı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Sanık Savaş Sanatma, Zeynep’i Ersin Yalçınkaya’nın öldürdüğünü iddia etti. Sanatma, “Ersin gece bizde kalmıştı. 24 Aralık 2013 sabahı Ersin’in, Zeynep’i boğarak öldürdüğünü söyledi. Zeynep’in cesedini bavula yerleştirip Pozantı’ya attık” dedi. Ersin Yalçınkaya ise Zeynep’i Sanatma’nın öldürdüğünü iddia etti. Nazlı Tuğlucan ise bavulun içinde ceset olduğunu bilmediğini öne sürdü. Üç şüpheli de ‘Tasarlayarak adam öldürme’ suçundan tutuklandı.

CESET BULUNAMADI

Polis, belirtilen bölgede arama yaptı. Bulunan bavulun içinden taşlar çıktı ve kemik parçalarının insana ait olmadığı tespit edildi.

MAHKEME KARARI BOZULDU

Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, sanıklar Savaş Sanatma ve Ersin Yalçınkaya müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Nazlı Tuğlucan ise 3 yıl hapis cezası aldı. Sanıkların avukatları karara itiraz etti ve Adana Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi, eksik kovuşturma nedeniyle kararı bozdu. Davanın yeniden görülmesine başlandı. Duruşmada, sanıklar önceki savunmalarını tekrar ederek suçlamaları reddetti. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis memurları da ifade verdi.

TUTUKLULUK DEVAM EDİYOR

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşmada dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi ve sanık Nazlı Tuğlucan’ın zorla getirilmesi kararlaştırıldı.

Türkiye Haberleri