"Casperlar"a bilgi sızdıranlara tutuklama talebi

"Casperlar" olarak bilinen yeni nesil suç örgütüne bilgi sızdırdığı suçlamasıyla gözaltına alınan ve aralarında polislerin de bulunduğu 17 kişi, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Kamuoyunda "Casperlar" olarak bilinen ve liderliğini İsmail Atız'ın yaptığı yeni nesil suç örgütüne bilgi sızdırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan, 9'u polis olmak üzere 17 şüpheli; tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

CASPERLARA BİLGİ SIZDIRAN ŞÜPHELİLER ADLİYEDE

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca "Casperlar" çetesine bilgi sızdırdığı suçlamasıyla geçtiğimiz günlerde; 9'u polis, 1'i zabıt kâtibi, 1'i gümrük muhafaza memuru ve 1'i müstafi polis memuru olmak üzere toplam 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Geçtiğimiz cuma günü gözaltına alınan 18 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, bugün Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

17 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Adliyede savcılığa çıkarılan şüphelilerden 17'si tutuklama, biri ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Zanlıların hakimlikteki işlemleri sürüyor.

TUTUKLULULAR HAKKINDA BİR KEZ DAHA TUTUKLAMA TALEBİ

Bu arada, haklarında tutuklama talep edilen şüphelilerden 2'sinin cezaevinde tutuklu bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, yurt dışında bulunan ve dün ülkeye giriş yapmasının ardından gözaltına alınan 1 şüphelinin de emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. (AA)

Türkiye Haberleri