CarrefourSA depo işçilerine sert polis müdahalesi! Biber gazı, ters kelepçe...

CarrefourSA depo işçileri, talepleri karşılanana kadar sürecek iş bırakma eylemlerinin 15. gününde AVM'de yaptıkları protestonun bitiminde polis müdahalesiyle karşılaştı. Yerlere yatırılan işçilere ters kelepçe ve biber gazı uygulandı.

Esenyurt'taki CarrefourSA deposunda, DGR isimli taşeron firmaya bağlı çalışan işçiler, zam talebi sonrası işten çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi arkadaşları için iş bırakma eylemlerini sürdürüyor.

Talepleri karşılanana kadar eylemlerini devam ettireceklerini belirten işçiler, direnişlerinin 15. gününde Küçükçekmece Armoni AVM'deki CarrefourSA'da protesto gerçekleştirdi.

Burada sloganlarla yürüyen işçiler, "Küçükçekmece Armoni AVM'den haykırıyoruz bu kez. Bize adalet yoksa CarrefourSA'ya huzur yok" dedi.

AVM ÇIKIŞI TERS KELEPÇEYLE GÖZALTI!

DGD-SEN'in sosyal medya hesabından paylaştığına göre, eylemin ardından AVM'den çıkış yapan işçiler, şiddetli bir polis müdahalesiyle karşılaştı.

DGD-SEN bu anları, "Fotoğrafta gördüğünüz işçi kardeşimiz çalmadı çırpmadı. 5 bin TL zam istediği için, evine ekmek götürmek istediği 10 polisin saldırısıyla ters kelepçe takılarak gözaltına alındı" cümleleriyle duyurdu.

"ARKADAŞLARIMIZIN BOĞAZLARINA BASILDI"

Polis müdahalesinin Sabancı Holding’in talimatıyla gerçekleştiğini belirten DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, şunları kaydetti:

"Emniyet, AVM çıkışı Sabancı Holding'in selamını söyleyerek saldırdı. Arkadaşlarımızın boğazlarına basılarak yüzüne biber gazı sıkıldı. Zeytinburnu emniyetteyiz avukat ihtiyacı var astımı olan arkadaşlarımızın can güvenliğinden endişe ediyoruz."

NE OLMUŞTU?

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan CarrefourSA deposunda DGR isimli taşeron firmaya bağlı çalışan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi iş yeri temsilcileri işten atıldı. Depoda çalışan işçiler, işten çıkarmaların ardından iş bıraktı ve taleplerini dile getirmek amacıyla eyleme geçti.

İşçiler, işten atılan tüm çalışanların geri alınmasını, iş yerinde İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) önlemlerinin güçlendirilmesini ve CarrefourSA’nın ara zam uygulamasını talep etti.

Türkiye Haberleri