×
  • Anasayfa
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Spor
  • Sağlık
  • Otomotiv
  • Sıcak Haber
  • Finans
  • Magazin
  • Özel Haber
  • Bilim ve Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Programlar
  • Tanıtım Bülteni
  • Eğitim
☰
  • Anasayfa
  • Türkiye

Çarpanak Adası doğaseverleri cezbediyor

Van Gölü'nde yer alan Çarpanak Adası, her mevsim farklı bir güzellik sunuyor. Ancak bu dönemde, badem ağaçlarının çiçek açmasıyla adada doğa severler için eşsiz bir manzara ortaya çıktı.

13 Nisan 2025 Pazar 13:16
117

ÇARPAK ADASI’NA ULAŞIM: BİR SAATLİK TEKNE YOLCULUĞU

Tuşba ilçesinde bulunan Çarpanak Adası, doğaseverlerin ilgi odağı. Çitören Mahallesi'nden tekneyle yapılan yaklaşık bir saatlik yolculuk sonunda adaya ulaşan ziyaretçiler, buradaki tarihi ve doğal güzellikleri keşfederek fotoğraflar çekiyor. Manzara ise her zamankinden daha etkileyici.

217

YARIMADA VE ADADA DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ VE SOSYAL ETKİNLİKLER

Çarpanak Adası’na geçemeyen ziyaretçiler, adanın karşı kıyısındaki yarımadada da keyifli vakit geçirebiliyor.

317

Burada mangal yakıp, semaver keyfi yaparak şehrin gürültüsünden uzaklaşan vatandaşlar, doğal ortamda huzur buluyor. Vadi Doğa Sporları Kulübü, bu bölgeyi tanıtmak için etkinlikler düzenliyor.

417


DOĞAYA HASSASİYET ÇAĞRISI: "LÜTFEN DOĞAYA DUYARLI DAVRANIN"

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyesi Mahmut Çelik, etkinliklere katılan doğaseverlerin coşkusuna değindi.

517

Çelik, “Badem ağaçlarının çiçekleri ve Van Gölü’nün mavisi birleşince muazzam bir manzara ortaya çıkıyor. Bizim isteğimiz, buraya gelenlerin doğaya daha hassas ve duyarlı davranmaları. Bu güzelliklerin korunması için hep birlikte özen göstermeliyiz” dedi.

617

"ŞEHİRDEN KAÇMAK İSTEYEN HERKESİ BURAYA BEKLİYORUZ"

Ziyaretçilerden Fatoş Bilicier ise bu tür etkinliklere katılmaktan büyük keyif aldığını belirtti.

717

Bilicier, “Rüzgarlı bir havada bile çok güzel zaman geçirdik. Çarpanak Adası’ndaki badem ağaçlarının çiçek açması, büyüleyici bir görüntü oluşturuyor.

817

Şehir gürültüsünden kaçmak ve doğayla buluşmak isteyen herkesi buraya bekliyoruz” diye konuştu.

917
1017
1117
1217
1317
1417
1517
1617
1717

Türkiye Haberleri

© 2005

Halk TV


‧ Anasayfa ‧ İletişim