Canlı Yayında Ölümden Döndü! Sunucu Cansu Canan Özgen'i Heimlich Manevrası ile Kurtardılar!

Canlı yayında soluk borusuna kuruyemiş kaçan sunucu Heimlich Manevrası'yla ölümden döndü. O anlar saniye saniye kaydedildi.

Canlı yayında korkutan anlar yaşandı. Cansu Canan Özgen yayın sırasında yediği bir kuruyemişin soluk borusuna kaçması sonucunda ölümden döndü.

TV100’de yayımlanan Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programında korku dolu dakikalar yaşandı. Cansu Canan Özgen yayın sırasında birden fenalaştı.

Soluk borusuna kuruyemiş kaçan Özgen’in yaşadığı talihsiz olay sırasında apar topar yayından çıkıldı. Özgen, gazeteci Can Özçelik’in heimlich manevrası müdahalesi ile kurtulduğunu belirtti.

HEİMLİCH MANEVRASI NEDİR?

Adını isim babası Henry Heimlich’ten alan heimlich manevrası, soluk borusuna yabancı bir cisim kaçması ile boğulan kişinin karnının üst kısmına yatay yumruk hareketiyle ani basınç uygulandığı ilk yardım prosedürüdür. Karın itmesi olarak da bilinen bu manevra ile kişinin üst solunum yolunu tıkayan cismin çıkarılması ve tekrar nefes alabilmesi sağlanır.

Heimlich manevrası özellikle bilinci açık kişilere uygulanmalıdır. Genellikle yetişkin ve çocuklarda uygulanan heimlich manevrasının bebeklere yapılması önerilmez.

Türkiye Haberleri