Can Atalay'dan Bahçeli'yi çıldırtacak soru

Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararlarına rağmen cezaevinde tutulmaya devam ediyor. Atalay, mevcut krizin hukukun ve adaletin her aşamada nasıl tüketildiğini vurgulayarak, TBMM Başkanı'na sorumluluğunu hatırlattı ve sürecin hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması çağrısında bulundu.

TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen ve Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Can Atalay, milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından devam eden cezaevi süreci hakkında yeni bir açıklama yaptı. Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararlarına rağmen cezaevinde tutulmaya devam eden Atalay, mevcut krizin giderek büyüdüğünü vurguladı.

Can Atalay, yaptığı açıklamada kendisine yapılan haksızlığa ve anayasa kararlarına uyulmamasına karşı mücadele eden herkese teşekkür etti. Durumun her aşamada hukukun, adaletin, kurumların ve en sonunda Meclis’in nasıl tüketildiğini, kirletildiğini ve genişlediğini belirten Atalay, “Bitirilmek için aylardır uğraşılan olay, her aşamada hukuku, adaleti, kurumları ve en sonunda Meclis’i nasıl içine alarak, tüketerek, kirleterek ve genişleyerek devam ediyor” ifadelerini kullandı.

'ANAYASAYA UYMAK HUKUKA BAĞLILIK BASİT BİR İŞLEM'

Atalay, sürecin hukukun açık emri yerine getirildiği zaman ancak durabileceğini belirterek, “Can Atalay’ı hapiste tutmayı başarabilmek konunun en önemsiz detayı. Ancak ne var ki Anayasa’ya uymak, hukuka bağlılık basit bir işleme, Can Atalay’ın milletvekili listesine yeniden yazılmasına gelip düğümlendiği için etrafından dolaşılamıyor, bastırıldıkça daha zorlayıcı biçimde ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

'TBMM BAŞKANINI İŞARET ETTİ'

Kriz çözülmediği sürece konunun sürekli gündemde kalacağını ifade eden Atalay, TBMM Başkanı’na da sorumluluğunu hatırlatarak, yeni bir Meclis oturumunun önemli bir fırsat olabileceğini belirtti. Atalay, “Anayasa Mahkemesi Kararı basit bir işlem gerektiriyor. Sorumluluk ve çözüm Meclis Başkanı’ndadır. Milletvekilleri listesine adım yazılacak, eğer gerekli görülüyorsa karar Meclis kürsüsünden okunacak. Bütün işlem bu basitliktedir” diyerek sürecin hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması çağrısında bulundu.

Türkiye Haberleri