Büyükşehir Belediyesi 20 liraya süt, 150 liraya peynir satıyor

Manisa Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçireceği kent lokantasında süt ve peynir satışı gerçekleştirileceği belli oldu.

MHP'den CHP'ye geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek vatandaşlara uygun fiyatla süt ve peynir satacak.

Bu lokantada; ucuza tulum ve inek peyniri, süt ve yoğurt satılacak. Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, satış fiyatlarını açıkladı: 1 kg süt: 20 TL 1 kg inek peyniri: 150 TL 1 kg tulum peyniri: 225 TL'den satılacak.

KENT LOKANTASI'NIN ARDINDAN 'HALK MANDIRASI' GELECEK

Başkan Zeyrek, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ile Halk Ekmek projesi için protokol imzaladı. Başkan Zeyrek, şöyle konuştu:

“Söz verdiğimiz gibi su 1 lira, ekmek 5 lira. Su 1 lira oldu, ekmek de 5 lira oluyor. Bunu da vatandaşımıza sağlıkla sunacağız. İlk olarak Yunusemre Belediye’mizde pilot bölgemizde başlayacağız. Sonrasında 17 ilçemizde de halk ekmeği sağlıklı, aynı lezzetle ve çok uygun fiyata vatandaşımıza sunmuş olacağız. Sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazıdır Halk Ekmek, sonrasında da Kent Lokantası’nı en hızlı şekilde hayata geçireceğiz. Az önce de Semih Balaban ile yaptığımız bir diğer protokol ile de artık halkın mandırası Halk Mandıra da hayata geçiyor. Yunusemre Belediyesi’nin tesislerinde Büyükşehir Belediyesi’nin üretimiyle birlikte vatandaşımıza süt ürünlerini en ekonomik, en lezzetli, en sağlıklı şekilde başkanımla birlikte sunacağız.”

Türkiye Haberleri