Bursa'da Sel: 600 İhbar Yapıldı

Bursa'da etkili olan şiddetli sağanak yağışlar, Yıldırım ilçesindeki Çukuryayla Deresi'nin taşmasıyla sel felaketine dönüştü. Sel suları, 5 aracı sürükleyerek zarara yol açarken, kent genelinde 600'den fazla su baskını ihbarı yapıldı.

Marmara Bölgesi'nde dünkü sağanak, Bursa'yı da olumsuz etkiledi. Aniden bastıran gök gürültülü yağış ve dolu özellikle Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Yenişehir, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık, Keles gibi ilçelerde yoğun olarak hissedildi. Yenişehir'de tarım arazileri ve bazı evler su altında kalırken, BursaRay'ın Odunluk İstasyonu'nda raylar su altında kaldı ve metro seferleri aksadı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, sahadaki ekiplerle birlikte su baskını yaşanan bölgelerde incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde takip etti.

Özellikle Yıldırım ilçesi Teferrüç Mahallesi'nde sel nedeniyle yaşanan can ve mal kaybının olmadığı belirtilirken, mahalle sakinleri ilk defa böyle bir afetle karşılaştıklarını ifade etti. 573 öğrencinin eğitim gördüğü Teferrüç Ali Osman Gür İlkokulu Müdürü Erol Ardahanlıoğlu, selin eğitim dönemi kapalıyken yaşanmasının büyük bir şans olduğunu vurguladı.

Türkiye Haberleri