Samsun'da LC Waikiki işçisi mobbing ve şiddet nedeniyle intihar etti

Samsun'da LC Waikiki mağazasında reyon yöneticisi olan Muhammed Yavuz, intihar etti. Arkasında bıraktığı mektup ve mail ile işyerinde yaşadığı mobbing ve psikolojik şiddeti anlattı.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde LC Waikiki mağazasında reyon yönetici olarak çalışan Muhammed Yavuz, işyerinde yaşadığı baskı ve mobbing nedeniyle intihar etti.

Evrensel Gazetesi'nden Emirhan Durmaz'ın haberine göre Yavuz, arkasında eşine ve çocuklarına birer veda mektubu bıraktı, mağazaya ve yöneticilere ise bir e-posta gönderdi. Eşinin aynı firmada çalışırken işten çıkarıldığını, işe dönüş davası açtıklarını ve sonrasında mobbinge maruz kaldıklarını belirten Yavuz, intiharının arkasında yatan sebeplerin detaylarını mektubunda paylaştı.

"İntihar Değil İdam"

Yavuz’un bıraktığı e-postada, intiharını “cellatlığını E.C’nin yaptığı bir idam vakası” olarak nitelendirdiği ve bölge müdürünü ölümünden sorumlu tuttuğu belirtildi. E.C.’nin bölge müdürlüğü görevine başladığından bu yana Yavuz’a yönelik psikolojik şiddet ve mobbing uyguladığını öne süren Yavuz, şirkette yaşadığı travmaları ayrıntılı şekilde anlattı. Özellikle, eşinin işten çıkarılmasının ardından yaşanan sürecin, mobbingin ve baskının arttığını vurguladı.

Yavuz, mektubunda, "14 yılımı verdiğim şirkette psikolojim alt üst olmuş durumda" ifadelerine yer verdi. Şirketin kendisini önce A sınıfı bir mağazadan C sınıfı bir mağazaya gönderdiğini, Samsun’a gelme talebinin dört ay boyunca Çorum’da bekletildiğini ve sonrasında Çarşamba ilçesine gönderildiğini belirtti. Ayrıca, taşınma yardımı almasına engel olunduğunu da ekledi.

"HER ŞEYİ İNCE, SİSTEMLİ VE PLANLI İŞLEDİ"

Eşinin işten çıkarılması sonrası açtığı işe dönüş davasının ardından sistematik olarak mobbinge maruz kaldığını ifade eden Yavuz, “Eşim işten sonra ‘ben dava açacağım’ dediğinde, ‘bu süreçte senin üstüne gelirler’ demişti. Ben de kendisine kararlarının arkasında olduğumu ve her bireyin kendinden sorumlu olduğunu ve bana bir şey yapamayacaklarını belirtmiştim. Ancak E.C. için yanılmışım. Öyle bir yaptı ki, her şeyi o kadar ince, sistemli ve planlı işledi ki; her mağaza ziyaretinden sonra baskı, mobbing ve hakaretleriyle içime kapanmama ve travmalar yaşamama sebebiyet vererek bu noktaya getirdi her şeyi” ifadelerini kullandı.

Yavuz, mektubunda bir çocuğu olduğunu ve eşinin ikinci çocuğuna hamile olduğunu belirterek, arkasında gözü yaşlı bir eş ve babasız bir çocuk bırakacağını söyledi:

“Artık aranızdan ayrılıyorum. Geride gözü yaşlı bir eş, babasız büyüyecek bir çocuk ve anne karnında henüz doğmamış bir bebek bırakıyorum miras olarak” dedi.

“BİR HAFTADIR BİR ŞEY YİYEMİYORDUM”

Eşine yazdığı mektupta sürece dair aktarımlarda bulunan Yavuz, “Aslında sen de birkaç gündür farkındasın. Sürekli ‘neyin var, neden bu kadar zayıfladın’ diye soruyorsun. Çünkü boğazımdan lokma geçmiyor. Özellikle bir haftadır hiçbir şey yemedim. Sizleri yalnız bıraktığım için kendimi affetmeyeceğim, özür dilerim. Ancak olmuyor, maalesef artık dayanamıyorum” dedi ve ekledi: “Her gün uğradığım haksızlıkları bilerek işe gidip gelmek çok zor”.

Türkiye Haberleri