Burdur'daki Diyaliz Krizinde Mavi Su Gizemi!

Burdur Devlet Hastanesinde yaşanan diyaliz krizinde yeni ayrıntılar geldi. Olayı araştırmak için bölgeye heyet gönderen TTB "olay günü musluklardan mavimtırak bir su aktığının" bilgisini verdi.

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyalizden çıktıktan sonra mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri sonrası hastaneye kaldırılan 33 diyaliz hastasından 3 kişi yaşamını yitirmişti.

Antalya'ya sevk edilip, entübe edilen hastalardan Mustafa Demir (70), Saniye Aksöz (88) ve Somalili Amına Abas Jaba (67), hayatını kaybetmişti.

Olay sonrası bölgeye giden Türk Tabipleri Birliği (TTB) heyeti, araştırmak üzere 3 Haziran 2024 günü Burdur'a gitti. Başhekim, hekimler ve sağlık emekçileri ile görüşmeler sağlandı.

TTB yapılan görüşmelerde, ''hastanen erken açılışı nedeniyle tam teslim edilmediği için su tesisatında sorun olabileceği, olay günü musluklardan mavimtırak bir su aktığının'' ifade edildiğini bildirdi.

SAĞLIKÇILAR OLAY GÜNÜ GÖRMÜŞ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan TTB heyeti ,''Yapılan görüşmelerde erken açılışı yapılacağı gerekçesiyle hastanenin tam teslim edilmediği, geçici teslime bağlı olarak su tesisatında bir sorun olabileceği, hekimlerin/sağlık emekçilerinin olay günü musluklardan mavimtırak bir su aktığını aktarmasının da bunu doğrular nitelikte olduğu kaydedildi." dedi.

Hastanedeki sağlık krizinin takipçisi olacaklarının vurgulandığı açıklamada, "Sağlık emekçilerinin diyaliz hastalarındaki bilinç bulanıklığı durumundan şüphelenerek duruma erken müdahale etmesi nedeniyle çok daha kötü sonuçların önüne geçildiği belirtilen görüşmelerde, bir veya birkaç kişiye suç yüklenerek kurumsal hatalar zincirinin üzerinin örtülmemesi ve olayın tüm yönleriyle ortaya çıkarılması istendi." ifadelerine yer verildi.

Türkiye Haberleri