Bugünden İtibaren Geçerli Olacak: Yüzde 26 Zam Geldi

Temmuz ayında yapılan peş peşe zamlara bir yenisi eklendi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) tarafından işletilen Yüksek Hızlı Tren fiyatları, bugün itibarıyla yeniden zamlandı. Böylelikle YHT hatlarında son 2 yıl içerisinde 8. kez zam yapılmış oldu.

Enflasyonun yükselmemesi için asgari ücrete zam kararı almayan, emekli ve memur zamlarını ise oldukça sınırlı seviyelerde tutan hükümet, iğneden ipliğe tüm ürün ve hizmetlerin ücretlerine peş peşe zam yapmaya devam ediyor.

YÜKSEK HIZLI TREN ÜCRETLERİNE YÜZDE 25.6 ZAM YAPILDI

Temmuz ayında başlayan zam fırtınası ile elektrik fiyatlarından ekmeğe, et fiyatlarından giyim sektörüne her şey ateş pahası hale gelirken, zam dalgasından ulaşım sektörü de nasibini aldı.

Son iki yılda birçok kez zam yapılan Yüksek Hızlı Tren ücretleri, bugün itibarıyla yeniden yüzde 25.6 artırıldı. Böylelikle YHT bilet ücretleri son 2 yılda 8 kez zamlanmış oldu.

GÜNCEL FİYAT LİSTESİ BELLİ OLDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı faaliyetlerini yürüten Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nın (TCDD) işlettiği Yüksek Hızlı Tren uygulamalarında en çok kullanılan hatların güncel fiyatları şu şekilde:

Ankara Gar-İstanbul Söğütlüçeşme bilet fiyatı, 430 TL'den 540 TL'ye yükseldi.

Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Ankara-Sivas bilet fiyatları da bu oranda artırıldı.

Eskişehir-Ankara YHT bileti de bugünkü zamla 225 TL'den 280 TL'ye çıktı.

Bir buçuk yılda YHT bilet fiyatı yüzde 151,2 oranında zamlanmış oldu.

Türkiye Haberleri