Bu yönteme dikkat! Kapınızı kontrol edin: 53 suç kaydı var adli kontrolle serbest bırakıldı

İstanbul Maltepe'de 3 araç içerisinden hırsızlık ihbarının ardından çalışma başlatan Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri 53 suçtan kaydı bulunan S.C'yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen S.C adli kontrolle serbest bırakıldı.

Maltepe Altayçeşme Mahallesi'nde park halindeki araçlarda 07 Mart, 30 Nisan ve 2 Mayıs tarihlerinde hırsızlık olayının ardından çalışma başlatan Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Eşgal bilgilerinden kamereda tespit edilen şüphelinin S.C olduğu belirlendi. Şüpheli S.C'nin araç camlarını kırarak araç içerisinde bulunan teknolojik cihazları çaldığı tespit edildi.

Kimliği belirlenen S.C, 23 Temmuz 2024 günü Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

SİNYAL KESİCİ ELE GEÇİRİLDİ

Otodan hırsızlık, Resmi Belgede Sahtecilik ve Açıktan Hırsızlık gibi suçlardan poliste 53 kaydı bulunan S.C'nin üst aramasında ise 1 adet sinyal kesici (jammer) ele geçirildi. Hırsız S.C'nin, olay yeri ve çevresinde bir süre gözlem yaptıktan sonra park edecek araçların yanına yaklaştığı ve sinyal kesici cihaz ile araçların kilitlenmesini önleyerek hırsızlık suçunu işlediği öğrenildi.

SİNCAL KESİCİ ETKİLİ OLMAZSA

S.C'nin, sinyal kesici cihazın etkili olmadığı alanlarda çeşitli aparatlar yardımıyla park halindeki araç camlarını kırarak hırsızlık suçunu işlediği belirlendi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST

S.C., Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede adli kontrolle serbest bırakıldı.

Türkiye Haberleri