Bu nasıl 1 Mayıs? Antalya'ya lapa lapa kar yağdı

Türkiye'nin en sıcak illerinden Antalya'ya lapa lapa kar yağdı. Kemer ilçesindeki Tahtalı Dağı beyaza bürünürken baharın kendisini göstermesi beklenen tarihte yağan kar 'Bu nasıl 1 Mayıs?' dedirtti.

Türkiye'nin yaz turizminin simgesi ve en sıcak illerinden Antalya, beklenmedik bir yağış aldı. Baharın en net hissedilmesi beklenen şu günlerde yağan kar herkesi şaşırttı.

ANTALYA'YA LAPA LAPA KAR YAĞDI

Kemer ilçesinde bulunan 2.365 metre rakımlı Tahtalı Dağı’nın zirvesine mayıs ayında kar yağdı. Sabah saatlerinde başlayan yağışla birlikte zirve beyaz örtüyle kaplandı.

Tahtalı Dağı’na teleferik seferleri düzenleyen Olympos Teleferik’in Genel Müdür Yardımcısı Haydar Culfa, karla kaplı zirvenin etkileyici manzaralar oluşturduğunu belirtti. Culfa, teleferikle zirveye çıkan ziyaretçilerin kar sürpriziyle karşılaştığını ve manzaranın keyfini çıkardıklarını ifade etti.

'BU NASIL 1 MAYIS?'

Antalya'da sahilde yaz havası yaşanırken, zirvede kar topu oynayabilecek bir ortamın oluştuğunu vurgulayan Culfa, bu durumun ziyaretçilerde şaşkınlık ve memnuniyet yarattığını söyledi.

Bey Dağları Antalya'nın aynı anda birden fazla mevsimi yaşamasını sağlarken özellikle yaz aylarında sahilde sıcaktan bunalanlar denizin tadını çıkaranlar zirvelere çıktıkça kar topu oynamanın keyfine varabiliyor.

Türkiye Haberleri