Bu Kentlerde Termometreler Patlayacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, önümüzdeki hafta Türkiye'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı.

Hava sıcaklığı Çarşamba günü biraz düşse de hafta boyunca mevsim normalleri üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Üç büyük kentte (Ankara, İstanbul, İzmir) üç gün boyunca yağış beklenmiyor. Ege, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun batısında hava sıcaklığı 40 dereceleri aşacak.

Özellikle kıyı kesimlerde nem oranı yüksek, hissedilen sıcaklıklar 40 dereceleri buluyor. Vatandaşların zorunlu kalmadıkça 11.00 - 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları tavsiye ediliyor.

Dar alanda yağışlar olacak. Yarın Osmaniye, Kars, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Van ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde, Salı günü ise Adana, Rize, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari ve Trabzon'da yağış bekleniyor. Marmara ve Kuzey Ege'de yarın ve çarşamba günü kuzeyli yönlerden rüzgar kuvvetli esecek.

Sabah'tan Fatma Damla Kayayerli'nin haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, sıcaklıkların kaç derece artacağını şöyle açıkladı: "Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredecek. Çarşamba günü bir azalış söz konusu ama hafta boyunca mevsim normalleri üzerinde seyretmesini tahmin ediyoruz."

ÜÇ BÜYÜK KENTTE HAVA DURUMU

"Üç büyük kentte üç gün boyunca yağış beklemiyoruz. Az bulutlu ve açık geçecek. Başkente bugün ve yarın 37, Çarşamba 34 derece olacak. İstanbul'da bugün, yarın ve çarşamba 30 ila 32 derece arasında hava sıcaklığı tahmin etmekteyiz. İzmir'de ise üç gün boyunca 35 ila 37 derece arasında olacak."

BU BÖLGELERDE SICAKLIK 40 DERECEYİ AŞACAK

"Ege, Güneydoğu, Doğu Anadolu'nun batısında hava sıcaklığı 40 dereceleri aşacak. Bugün Denizli 43 derece, Aydın 41 derece, Manisa 41, Gaziantep 40, Şanlıurfa 42, Adıyaman 41, Diyarbakır 40, Batman 41 derce olmasını tahmin etmekteyiz."

Türkiye Haberleri