Boşandığı Eşine ve Kızına Uykuda Dehşeti Yaşattı!

Konya’da yaşayan Bekir Doğan, eski eşi Ayşe Gezer ve kızı Gözde Nur Doğan’ı öldürdü. Korkunç cinayet anne kızın yaşadığı evde gerçekleşti. Cinayetin ardından teslim olan Bekir Doğan’ın yargılandığı davada karar çıktı.

Cinayet 30 Aralık 2023 günü meydana geldi. Sanık Bekir Doğan, o gün eski eşiyle aynı evde kaldı. Doğan sabah 07.30’da evden çıktı. Arabasından tüfeğini alıp eve geri döndü. Yatak odasına girdiğinde Ayşe Gezer’e uykusunda kurşun yağdırdı. Daha sonra odadan çıktığında kızı Gözde Nur’un odasına yöneldi. Kızını da acımasızca öldüren Doğan, cinayetlerin ardından emniyete teslim oldu.

“AYŞE DÜZENLİ TEHDİT EDİLİYORDU”

Davayı takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Arzu Sena Topuz, Ayşe Gezer ve Gözde Nur Doğan’ın boşanma süreci ve sonrasında sürekli tehdit edildiklerini, Ayşe Gezer’in başka erkeklerle beraber olduğu gibi bir ithama maruz kaldığını aktardı. Tanık olarak ifade veren Ayşe Gezer’in kardeşi Serdar Gezer ise kardeşinin sürekli tahdit edildiğini, kardeşinin kendisini arayıp ‘Beni korumuyorsunuz’ diyerek sitemde bulunduğunu ifade etti.

Korkunç cinayetin ardından yapılan incelemelerde Ayşe Gezer'in boşanma sürecinde çok defa tehdit edildiği şikayeti ile emniyete başvurduğu ve eski eşi Bekir Doğan için 9 kez uzaklaştırma kararı verildiği ortaya çıktı.

KORKUNÇ CİNAYETE 'NAMUS' KILIFI

Sanık Bekir Doğan mahkemede öldürdüğü kızının bekar evlerinde erkeklerle beraber olduğunu eski eşinin ise para karşılığı başka erkeklerle cinsel ilişkiye girdiğini iddia etti. Mağdur aile tarafından şiddetle reddedilen bu iddia hiçbir tanık tarafından da doğrulanmadı. Duruşmada çıkan tartışmada mahkeme, Doğan’a disiplin hapsi cezası verdi.

CİNAYET SİLAHINI BEZ TORBAYA KOYARAK EVE GELMİŞ

Korkunç cinayetin detayları duruşmalarda ortaya çıktı. Doğan, korkunç cinayetin işlendiği eve silahla geldi. Arabadaki silahı bez torbaya koyup eve çıktı ve cinayetten sonra da silahı aynı torba içerisine koyarak arabaya geri döndü. Duruşma sırasında ‘Cinnet geçirdim silahım daha önce de yanımdaydı’ dedi.

KATİLE MÜEBBET HAPİS

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme, sanık Bekir Doğan hakkında boşandığı eşini kasten öldürmeye teşebbüs ve kızını kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

“KARARI İSTİNAFA TAŞIYACAĞIZ”

Davayı takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Avukatı Arzu Sena Topuz mahkemenin verdiği kararı istinafa taşıyacaklarını ifade etti.

“Sanık yıllarca hem eşi hem de kızını sürekli tehdit etmiş. Defalarca kez uzaklaştırma kararı almışlar. Hem yıllardan beri gelen bu şiddet ve tehdit hikayeleri hem de akabinde cinayet silahının temin edilmiş olması bize cinayetin tasarlanarak işlendiğini gösteriyor.

Biz bu kararı; eylemin tasarlanarak işlenmiş olması ve beden veya ruh bakımından kendilerini savunamayacak halde bulunanlara yönelmesi halleri değerlendirilmeden hüküm kurulmuş olması nedeniyle istinaf edeceğiz.”

Türkiye Haberleri