Boşanan kadınlar Maliye'nin radarında!

Gücü olduğu halde iş aramadan yardım alan ve bu yardımı sürdürmek için kayıtsız çalışan vatandaşlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın takibine alınacak. Ayrıca, eşinden boşandığı halde birlikte yaşamaya devam eden kadınların yetim aylığı aldığı tespit edilerek sosyal yardım alması engellenecek.

Maliye Bakanlığı, sosyal yardım alan kişileri inceliyor. Eşinden boşanmış olmasına rağmen birlikte yaşayan kadınların tespit edilmesiyle, yetim aylığı gibi sosyal yardımlardan yararlanmalarının önüne geçilecek.

YARDIM ALAN KİŞİLERİN İŞ GÜCÜNE KATILMASI TEŞVİK EDİLECEK

İş aramayan veya yardımı sürdürmek amacıyla kayıtsız çalışan kişiler, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın denetimine girecek. Bu çerçevede, yardım alan kişilerin istihdama dahil olması sağlanacak.

İşkur’un da yer alacağı bu uygulamada, meslek danışmanları önemli bir rol üstlenecek. Ayrıca, sosyal yardım sahiplerinin iş gücüne uygunluklarını artırmak için eğitim ve meslek edindirme faaliyetleri genişletilecek.

SOSYAL YARDIM ALAN HANE SAYISINDA ARTIŞ!

2017 yılında sosyal yardım alan hane sayısı 3.2 milyon iken, bu sayı 2023’te 4.99 milyona yükseldi.

Son dört yıl içinde sosyal yardım alan hane sayısı 1.7 milyon artarak, her beş haneden birinin sosyal yardım aldığı bir duruma gelindi. Bu kişilerin nüfus içindeki oranı, 2017’de yüzde 13.7 iken, 2023’te yüzde 18.4’e çıktı. Eşinden boşanmış olup birlikte yaşayan kadınların sosyal yardım almasının önüne geçmek için gerekli önlemler alınacak.

Türkiye Haberleri