Bolulu besici: İktidar devam ederse işi bırakacağım

CHP'li Gamze Taşcıer ve Aydın Özer, Bolu'da besicilikle uğraşan yurttaşlarla görüştü. Bir yurttaş pahalılıktan yakınarak "Nasip olursa ben hazirana kadar yapacağım, gerekirse hayvanımın yarısını satıp borcumu ödeyeceğim yapacağım, ama yine bu iktidar gelirse yapmayacağım" dedi

Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ve Antalya Milletvekili Aydın Özer Bolu'nun Seben ilçesine bağlı Hoçaş Köyünde süt üreticisi ile konuştu.

Besicilikle uğraşan bir yurttaş "Nasip olursa ben hazirana kadar yapacağım, gerekirse hayvanımın yarısını satıp borcumu ödeyeceğim yapacağım, ama yine bu iktidar gelirse yapmayacağım" dedi.

Besicinin ifadeleri şöyle:

'Bu iktidar devam ederse bu işi bırakacağım'

"İnatla hayvanlarımı kestirmiyorum. Şu anda yem ile sütü dengeliyorlar, bunu da başarı zannediyorlar. Ama mazot, elektrik, gübre, ilaç bunları düşünen yok. Yem fiyatına göre sütü dengeliyorlar ama diğer masraflar çok. Nasip olursa ben hazirana kadar yapacağım, gerekirse hayvanımın yarısını satıp borcumu ödeyeceğim yapacağım, ama yine bu iktidar gelirse yapmayacağım."

Yem fiyatları çok fazla. Destek verdiklerinde biz alamıyoruz, bizden önce alıyorlar. Kazanamıyoruz, ayakta durmaya çalışıyoruz. İnşallah düzelecek.

Daha önce de 2012-2013’te 0 faizli destek verildiğinde yine buna benzer bir durum yaşanmıştı. Hep zaten hükümetin verdiği zararlar. 0 faizle krediyi dağıttı zenginlere 2012’de kesime bir başladılar, bizim hayvanlar da kesime gitmek zorunda kaldı ama para yapmadı bizimkiler."

Türkiye Haberleri