Bolu Dağı'nda 1 Eylül'de trafik düzenlemesi: O araçlar kısıtlandı!

Bolu Tüneli'nin İstanbul yönünde yürütülen çalışmalar nedeniyle 1 Eylül 2024 Pazar günü geçici trafik düzenlemesi yapılacak. Saat 14:00-23:00 arasında Bolu Dağı geçişinde ağır taşıt trafiği sınırlanacak.

Bolu Tüneli'nin İstanbul yönünde hizmet veren tüpünde yürütülen bakım çalışmaları nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Abant Kavşağı ile Kaynaşlı Kavşağı arasındaki 23 kilometrelik bölümde İstanbul yönündeki trafik, 31 Temmuz'dan bu yana geçici olarak D-100 Devlet Yolu'na yönlendiriliyor.

Bu düzenlemeye ek olarak, 1 Eylül 2024 Pazar günü saat 14:00 ile 23:00 arasında Bolu Dağı geçişinde oluşan yoğunluğu azaltmak amacıyla ağır taşıt trafiğine yönelik yeni kısıtlamalar uygulanacak.

Bu süre zarfında, ağır taşıtlar için Ankara-İstanbul istikametindeki devlet yolu ve otoyol kullanımı denetimlerle sınırlandırılacak. Sınırlama, Ankara çıkış noktalarından ve Karadeniz tarafında Karabük Kavşağı'ndan itibaren başlayacak. Alternatif olarak, Ankara-Beypazarı-Nallıhan-Mudurnu-Sakarya (Akyazı) güzergahı kullanılabilecek.

Ankara'dan İstanbul yönünde Anadolu Otoyolu'nu tercih eden sürücüler, ağır taşıtlar haricinde, Bolu Dağı geçişinde D-100 Devlet Yolu'na alternatif olarak Bolu-Mudurnu-Sakarya (Akyazı) aksını tercih edebilir. Yetkililer, sürücülerin seyahat planlarını bu düzenlemeye göre yapmalarını ve trafik işaretlerine dikkat etmelerini önemle vurguluyor.

Türkiye Haberleri