Bodrum'daki Büyük Orman Yangını Kontrol Altına Alındı!

Bodrum’daki orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı. Yangında 100 hektar ormanlık alanın tahrip olduğu, soğutma çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde önceki gün başlayan orman yangını, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleler sonucu kontrol altına alındı.

Pınarlıbelen Mahallesi’ndeki Etrim ve Kaklık mevkilerinde dün akşam başlayan alevler, gece boyunca arazözler ve orman işçileri tarafından söndürülmeye çalışıldı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, söndürme çalışmalarına havadan uçak ve helikopterler de katıldı.

Yangın söndürme operasyonu sırasında çok sayıda uçak ve helikopter, alevlerin zarar verdiği alanları havadan görüntüleyerek ekiplerin karadan yürüttüğü soğutma çalışmalarına destek verdi.

100 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Ekiplerin olağanüstü çabaları sayesinde alevler kontrol altına alındı, ancak yangın sonucu 100 hektar ormanlık alanın büyük zarar gördüğü bildirildi.

Bölgedeki soğutma çalışmaları hala devam ederken, yangının çevresindeki zarar gören alanlar ve ekiplerin çabaları helikopterle görüntülendi.

Bodrum halkı ve çevre köylerde yaşayanlar, büyük bir felaketin eşiğinden dönmüş olmanın rahatlığıyla yangın bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Türkiye Haberleri