Yer Altından Gelen Sesler 'Büyük Bir Depremin Habercisi' Denilerek Sosyal Medyada Işık Hızıyla Yayıldı

Bingöl'ün Solhan ilçesi Yenidal köyünde yer altından ses geldiği ve söz konusu seslerin depreme işaret ettiğini yönündeki paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri de harekete geçerken köyü tedirgin eden sesler Prof. Dr. Naci Görür'e soruldu. Görür, yer altından gelen seslere ilişkin yorumunu paylaştı.

Bingöl’de, yer altından ses geldiği ve büyük deprem olacağına işaret ettiğine yönelik sosyal medya paylaşımları yapılmıştı... Prof. Dr. Görür, yer altı sesleri için açıklama yaptı

Bingöl'ün Solhan ilçesi Yenidal köyünde yer altından gelen seslere ilişkin Prof. Dr. Naci Görür'ün yaptığı yorumlar, sosyal medyada geniş yankı buldu.

Görür, seslerin depremin habercisi olup olmadığını değerlendirirken, tahmin ettiği kadarıyla bu seslerin yer altındaki gaz çıkışını andırabileceğini belirtti. Özellikle deprem bölgelerinde topraktan farklı gazların çıkabileceğini ve bu durumun dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Görür: Bingöl’de yer altından gelen ses kayaların kırılmasına işaret etmiyor Bingöl'e bağlı bir köyde yer altından gelen seslerin araştırılması için ekipman ve uzman ekip talep edilirken konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan yer bilimci Prof. Dr. Görür şunları söyledi: "Bu ses yerin derinliklerinde kayaların kırılmasına veya sürtünmesine işaret etmiyor. Sanki geniş bir yüzeyden gaz çıkışını andırıyor"

Görür'ün yorumları köy sakinleri arasında yaşanan endişeleri dindirme ve durumu daha iyi anlamaya yönelik bir rehberlik sağladı. Bu tür doğal olayların uzmanlar tarafından titizlikle incelenmesi ve kamuoyuna doğru bilgilendirme yapılması önem taşıyor.

Türkiye Haberleri