Beş savaş uçağı Anıtkabir üzerinde 'on-time' oldu

30 Ağustos törenleri sırasında yurdun dört bir yanında renkli gösteriler düzenlendi. Anıtkabir'de yaşanan görüntüler vatandaşları dikkatini çekti. O anlar sosyal medyada beğeniyle izlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yılı için yurdun her yanında düzenlenen etkinlikler baştan başa seyir zevki içerisinde geçti. Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Anıtkabir semalarında Ata'ya saygı uçuşu yaptı.

TÜRK YILDIZLARI ANITKABİR SEMALARINDA

Resmi törenin ardından vatandaş ziyaretine açılan Anıtkabir, her yıl olduğu gibi bu yılda doldu taştı. Vatandaşlar Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgâhını ziyaret ederek dualar ederek bu zafer gününü geçirdi. O anlarda aniden Anıtkabir semalarında beliren Türk Yıldızları vatandaşların beğendiği bir gösteri yaptı.

Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Ata'nın manevi huzuruna çıkan yurttaşlar, tören alanı ve mozole etrafında fotoğraf çektirdi. Bazı yurttaşlar da tören alanında 100'üncü Yıl Marşı'nı okudu.

ANITKABİR BUGÜN 22.00'YE KADAR AÇIK

Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği gösteri uçuşunda pilotlar akrobatik hareketlere imza attı. Anıtkabir, Zafer Bayramı nedeniyle bugün saat 22.00'ye kadar ziyarete açık olacak.

ON TİME NEDİR?

Havacılık dilinde 'On Time olmak' karşı tarafa konuştuğumuz konuda tarafa "Mutabakız" onayı vermek anlamına gelmektedir. On time yani karşılıklı katılıyorum anlamı da taşımaktadır.

Türkiye Haberleri