Belediye MUÇEV’in Projesini iptal Etti!

Marmaris't MUÇEV’in ‘Yat Yanaşma Yeri Kapasite Artırımı’ projesine verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı iptal edilmişti. Yaşanan çekişme sonrası Bakanlık tarafından yeniden ÇED olumlu kararı verilen projenin yapı ruhsatı iptal edildi.

Marmaris’in Karaca Mahallesi Söğüt mevkisinde, MUÇEV’in 187 tekne-yat yanaşma yeri kapasiteli ‘Yat Yanaşma Yeri Kapasite Artırımı’ projesine 9 Eylül 2020’de Muğla Valiliği tarafından ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verilmişti. Daha sonra Marmaris Belediyesi de ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının iptali ile yürütmenin durdurulması talepli dava açmıştı.

ÇED OLUMLU KARARI BİR VERİLDİ BİR BOZULDU

Muğla 3. İdare Mahkemesi, söz konusu proje için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararını iptal etmiş, Danıştay 6. Dairesi, Temmuz 2022’de Muğla 3. İdare Mahkemesi'nin verdiği ÇED gereklidir kararını onaylamıştı.

Mahkeme iptal etmişti, Bakanlık yeniden ÇED olumlu kararı verdi

Danıştay’ın ‘ÇED gereklidir’ kararını onaylamasının ardından MUÇEV için yeniden ÇED süreci başladı. Proje için Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 29 Mayıs 2023’te ÇED Olumlu kararı verildi. ÇED süreci içerisinde proje yatırımcısı unvan değişikliğine giderek yatırımcı adı MUÇEV Turizm Tic. A.Ş, proje adı ise “Yat Limanı, Yat ve Tekne Bağlama İskelesi Kapasite Arttırımı” olarak değiştirildi.

Muğla Büyükşehir dava açmıştı, ‘ÇED olumlu’ kararı iptal edildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUÇEV projesi için itiraz davası açmış, açılan davada ‘ÇED olumlu’ kararı, 2023 Aralık ayında Muğla 1. İdare mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

YAPI RUHSATI İPTAL EDİLDİ

Marmaris Belediyesi de 27 Haziran 2024’te MUÇEV’in projesinin yapı ruhsatını iptal etti.

Türkiye Haberleri