Beklenen rapor ortaya çıktı: Kerem Kınık’ın kızı Fatıma Zehra Kınık yüzde 100 kusurlu

Eski Kızılay eski Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık'ın karıştığı ölümlü kaza ile ilgili bilirkişi raporu açıklandı. Raporda Fatıma Zehra Kınık'ın yüzde 100 kusurlu olduğu belirtildi.

İstanbul Beykoz'da 9 Temmuz'da meydana gelen kazada 17 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin ölümüne sebebiyet veren Kızılay'ın eski Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir hakkında bilirkişi raporu hazırlandı.

Birgün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre, Raporda, Fatıma Zehra Kınık Demir’in yüzde 100 kusurlu olduğu kaydedildi.

Bilirkişi raporunda bahsedilen "DUR" levhası

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA YÜZDE 100 KUSURULU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Yaşamını yitiren Batın Barlasçeki’nin avukatı Uysal Uğurlu’nun talebi ile İstanbul Adli Yargı Komisyonunda bilirkişi olarak görev alan emekli polis memuru İbrahim Bayşu tarafından hazırlanan raporda, şu ifadeler yer aldı:

"Kazada, hava şartları gibi olumsuz nedenlerin rolü olmadığı, Fatıma Zehra Kınık Demir bu kazanın oluşumunda sevk ve idaresindeki aracı ile İstanbul ili Beykoz ilçesi Batın sokak bitimindeki “DUR” levhasına riayet etmeden ana yol olan Fatih Sultan Mehmet caddesinden gelen araçların geçişini beklemeden ana yola çıkış yaptığı ve bu sırada önünden geçiş yapan araca çarpması neticesinde oluşan bu kazanın oluşumunda, 2918 sayılı Karayolları trafik kanunun 84. Maddesinde yer alan asli kusurlardan H (Kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak) kusuru ile aynı kanunun 47. Maddesinde yer alan (Trafik İşaret ve levhalarına riayet etmemek) kusurlarını işlediğinden asli kusurlu olduğundan yüzde 100 kusurlu olduğuna…”

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

İstanbul’un Beykoz ilçesi Kavacık Mahallesi'nde 9 Temmuz’da meydana gelen kazada, Kızılay eski Başkanı Kerim Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık, Baki Sokak’tan Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ne çıkarken bir motosiklete çarptı. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk ve arkasındaki Batın Barlasçeki motosikletten düştü.
Sürücüsüz kalan motosiklet, yolda bulunan yayalara çarparak onların da yaralanmasına neden oldu. Öztürk yaralı olarak kurtulurken, Barlasçeki başını kaldırımdaki beton dubaya çarparak hayatını kaybetti. Kınık, gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatma Zehra Kınık hakkında 1 kişinin ölümüne ve 4 kişinin yaralanmasına neden olduğu kaza ile ilgili olarak "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçlarından düzenlenen iddianame kabul edildi. Kınık'ın yargılanacağı ilk duruşma 30 Ekim'de yapılacak. İddianamede, Kınık'a 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Türkiye Haberleri