Beklenen Müjde Geldi: Havalar O Tarihte Soğuyacak

Son günlerde Türkiye genelinde yaşanan bunaltıcı sıcaklar, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte olağanüstü bir nem oranının görülmesine neden oldu. Hissedilen sıcaklıkların 60 derecelere kadar tırmandığı şehirlerde vatandaşlar büyük bir buhran yaşarken, beklenen güzel haber Balkanlar'dan geldi.

Temmuz ayının ilk günleri itibarıyla hava sıcaklıklarında yaşanan ani yükselişler, son bir haftada tarihi seviyelere ulaştı.

Marmara Denizi'nde su sıcaklığı, ölçüm yapılan tarihten bu yana en yüksek zirveleri görürken, Türkiye'nin birçok bölgesinde hissedilen sıcaklıklar 60 dereceyi gördü. Termometrelerin dahi dayanmadığı sıcaklık, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının getirdiği nemle birleşince milyonlarca vatandaş için bunaltıcı bir havanın oluşmasına neden oldu.

AŞIRI SICAKLAR 6 GÜN DAHA SÜRECEK

Hava tahmin raporlarına göre aşırı sıcakların ve yüksek nem oranının ayın son günlerine kadar sürmesi bekleniyor. Buna karşın nem oranının yavaş yavaş etkisini kaybetmesi ve ayın son günlerinde Balkanlar'dan gelecek soğuk hava dalgasıyla birlikte Türkiye'nin 81 ilinde sıcaklıkların ani bir düşüş yaşayacağı düşünülmekte.

Meteoroloji kaynakları, bunaltıcı havaların aşamalı olarak gerileyeceğini aktarırken, vatandaşlara yönelik yapılan uyarılarda birkaç gün boyunca güneşin tepede olduğu saatlerde dışarıya çıkılmaması gerektiği hatırlatıldı.

Türkiye Haberleri