‘Bedavadan para alıyorsun’ deyip doktorun üzerine yürüdü

Keçiören Devlet Hastanesi'nde bir hastanın doktora saldırdığı anlar kameraya yansıdı. Hastanın davranışına tepki gösteren doktor, meslektaşlarının bu yüzden ülkeden gittiğini belirtti. Hastanın yanıtı ise "Senin gibi oturup da bedavadan para alan insanlar gider" oldu.

Sağlıkçılar tüm tepkilere rağmen şiddete maruz kalmaya devam ediyor. Keçiören Devlet Hastanesi'nde de bir doktorun hasta tarafından uğradığı saldırı durumun vehametini ortaya koydu.

Dahiliye Doktoru isimli sosyal medya hesabının paylaştığı videoda bir hastanın doktorun üzerine yürümeye çalıştığı ve güvenlik görevlilerinin araya girdiği görülüyor.

'Bedavadan para alan insanlar gider'

Videodaki konuşmalardan anlaşılana göre doktor, el cerrahının olmaması nedeniyle kendisine bağıran hastaya "80 tane var Türkiye’de. 80 tane el cerrahı var. Sen böyle bağırırsan millet istifa ediyor. Böyle doktor doktor diye gezemezsin ortalıkta" diyor. Hasta ise doktorların bedavadan para aldığını ve bu nedenle gittiğini ileri sürerek "Senin gibi oturup da bedavadan para alan insanlar gider" ifadelerini kullanıyor.

Şaşıran doktor, "Ben mi bedavadan para alıyorum?" diye sorarken hasta "Evet" yanıtını veriyor. Bunun üzerine doktor "Ben günde 40 saat çalışıyorum. Sen kimsin?" sorusunu soruyor ve hasta "Benim elim sakat, sen bana bakmak zorundasın. Artistlik yapamazsın sen" diyor.

'Özlük haklarımızı milletin ağzına sakız ettiniz'

Videoyu paylaşan sosyal medya hesabında ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya tepki gösterildi. Videoya şu notu düştü:

"Keçiören Devlet Hastanesi. Sayın Bakanım Fahrettin Koca, sizi tekrar alkışlıyorum. Maaşlarımızı, özlük haklarımızı milletin ağzına sakız ettiniz. Meslektaşımın yanındayım."

Türkiye Haberleri