Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak Mı

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bayram tatilinin 9 gün olacağının açıklanmasının ardından kentlerde bayram hazırlığı sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bayram nedeniyle kentte alınan tedbirlere dair açıklama yayımladı. Buna göre kentte toplu taşıma ücretsiz olacak.

İBB, Kurban Bayramı için hazırlıklarını sürdürüyor.

stanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. 7 gün 24 saat görev alacak ekipler, 5 tesiste hayvan satış ve kesim hizmeti verecek. Kesilen hayvanların etleri için 240 bin hijyenik poşet ücretsiz dağıtılacak.

HAYVAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ

Avrupa Yakası: Alibeyköy-Eyüpsultan, Kayaşehir-Başakşehir
Anadolu Yakası: Paşaköy-Sancaktepe, Ferhatpaşa-Ataşehir, Kurnaköy-Pendik

KURBAN MOBİL UYGULAMASI

İBB tarafından sunulan Kurban Mobil Uygulaması ile İBB'ye ait kurban satış ve kesim yerleri kolayca bulunabilecek. Uygulamada hayvan küpe kayıtları da yer alıyor.

İBB, kaçan kurbanlıklar için Boğa Yakalama Timleri kurdu. İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, ihbar üzere kaçan hayvanları yakalayıp sahibine teslim edecek.

Zabıta ekipleri, İBB'ye ait kurban satış ve kesim alanlarında 24 saat esasıyla görev alacak. Belirlenen alanlar dışında kesim yapılmaması için denetimler gerçekleştirecek.

​​​​​​​​​​​​​​

TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

Kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri, 16-19 Haziran tarihleri arasında İBB'ye ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Türkiye Haberleri