Bayramda 4 Milyon Ziyaretçi Akını, Haftasonu Yoğun Trafik Kuyrukları Oluşacak

Antalya'ya Kurban Bayramı'nda yoğun bir ziyaretçi akını yaşandı; 1 milyon 20 bin araç ve 7 bin 168 otobüs ile 4 bin 300 uçak şehre giriş yaptı.

Tatilcilerin gözde uğrak noktası haline gelen Antalya'ya Kurban Bayramı süresince 1 milyon 20 bin araç ve 7 bin 168 otobüs giriş yaptı. Ayrıca Antalya Havalimanı'nda 4 bin 300 uçak seferi gerçekleşti. Kara ve hava yoluyla toplamda yaklaşık 4 milyon ziyaretçi şehre akın etti, Antalya'nın turizm potansiyelini bir kez daha kanıtladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Daire Başkanı Nurettin Şengül, bayram tatilinin okulların kapanışı ve uzun süreli tatil olmasının etkisiyle büyük bir yoğunluk yaşandığını belirtti. Şehre ulaşan araç sayısının 1 milyonu aştığını ve bu araçların yaklaşık 3 milyon kişiyi taşıdığını ifade etti.

"ESAS YOĞUNLUK CUMARTESİ-PAZAR OLACAK"

Nurettin Şengül, otobüs terminallerinde 7 bin 168 otobüs hareketliliği yaşandığını ve havalimanında da yoğun uçak trafiği olduğunu açıkladı.

Bayram boyunca kentteki trafik akışını izleyen ve müdahalede bulunan ekiplerin olduğunu belirten Şengül, “Akıllı kavşak sistemlerimizin olduğu 125 kavşakta personelimiz bayram boyunca süreci takip etti. Bu yoğunluğun azaltılması ve vatandaşlarımızın yollarda çok beklememesi için tedbirler alındı, yolların açılmasıyla ilgili anlık müdahalelerde bulunduk. Diğer kurum ve kuruluşlarla, ortak çalışmalarla da bu yoğunluğun en aşağı noktaya düşürülmesiyle ilgili çalışmalarımız bayram tatili boyunca devam edecek. Bayramın bitmesiyle önce özel sektör çalışanlarının dönüşleri başladı. Gidişlerde, geliş kadar yoğunluk olmayacak. Çünkü gidişler biraz daha parçalı olacak. Gelişler bir anda cuma ve cumartesi günü gerçekleşti. Esas yoğunluğun cumartesi ve pazar günleri oluşmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şengül, dönüş yolunda sabırlı olunması ve trafik kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayarak, sevdiklerine sağ salim ulaşmaları için sürücülere temkinli olmaları çağrısında bulundu.

Türkiye Haberleri