Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Keskincik Mahallesi’nde, bayramın birinci günü yaşanan olayda, sokakta komşu çocukları arasında başlayan tartışma, çocukların durumu ailelerine bildirmesiyle büyüdü.
Bir araya gelen taraflar arasındaki gerginlik; taş, sopa ve silahların kullanıldığı büyük bir kavgaya dönüştü. Mahalle sakinlerinde panik ve korkuya neden olan olayda 3 kişi hayatını kaybederken, 22 kişi de yaralanmıştı.
KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ
Olayda ölenlerin Nidal Hortum, Ahmet Yalçın ve uzman erbaş olan oğlu Adnan Yalçın olduğu tespit edildi.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi yönlendirilmiş, jandarma birimlerinin müdahalesi neticesinde güçlükle kontrol altına alınan kavga sonlandırılmıştı.
Yaralı şahıslar, çevredeki hastanelere sevk edilirken, hayatını kaybeden 3 kişinin cansız bedenleri ise morga götürüldü.
Jandarma ekipleri, kavgaya karıştıkları şüphesiyle 6 kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca taraflar arasında yeni bir olayın yaşanmaması için jandarma ekipleri mahallede ve hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. (DHA)