Batman Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı: Kadınlara Regl İzni

Batman Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan yeni Toplu İş Sözleşmesi'yle çalışanlara sağlanacak izinler ve mali haklarla koşullar iyileştirilecek.

Batman Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan yeni Toplu İş Sözleşmesi, çalışanlara yönelik önemli haklar ve avantajlar içeriyor. Bu sözleşme ile, belediye çalışanlarının çalışma koşullarında ve sosyal haklarında çeşitli iyileştirmeler yapılması hedefleniyor.

Sözleşmenin en dikkat çekici maddelerinden biri, 21 Mart Newroz Bayramı’nda tüm çalışanlara ücretli izin hakkı tanınması. Ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü'nde kadın çalışanlar izinli sayılacak. Kadın çalışanların her ay bir gün regl izni kullanabilecekleri de sözleşmede yer alıyor.

Engelli çalışanlara yönelik de özel düzenlemeler sözleşmede yer alıyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın ilk iş gününde engelli çalışanlar bir gün izinli sayılacak.

Sözleşmede dikkat çeken bir diğer madde ise, belediye çalışanlarının alkol, kumar ve benzeri alışkanlıkları ile aile içi şiddet uyguladığı tespit edilen memurların mali ve sosyal yardımlardan elde edecekleri hakların eşlerine ödenmesi kararı.

Ek olarak, kadın çalışanlara her 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ve tüm çalışan memurlara 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, 21 Mart Newroz Bayramı, Ramazan ve Kurban Bayramlarında net 7500 TL ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

Türkiye Haberleri