Balıkesir'de Çıkan Yangın 8 Saat Sonunda Söndürüldü

Balıkesir'de dün çöplük alanında çıkan yangın uzun süren müdahaleler sonucu kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki eski çöplük alanında dün öğleden sonra çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek yakındaki maki ve ağaçlık alanlara sıçradı. Yangın, Sarıkayalıklar mevkisinde bulunan çöplüğün yakınındaki çam ağaçlarına zarar verdi ve kuru otların da etkisiyle çevredeki yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLDİ

Ayvalık İtfaiyesi, Ayvalık Belediyesi, Jandarma, BASKİ ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 6 arazöz, 1 ilk müdahale aracı, 1 su ikmal aracı, 2 dozer, 1 su tankeri ve toplam 74 personel ile yangına karadan müdahale etti. Ayrıca 2 uçak ve 2 helikopter havadan müdahalede bulunarak söndürme çalışmalarına destek verdi. Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Mesut Ergin de olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını bizzat yönetti.

YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ BELİRLENEMEDİ

Söndürme uçakları ve helikopterleri, denizden su alarak defalarca kez sorti yaparak yangına müdahale etti. Yaklaşık 8 saat süren yoğun çabaların ardından alevler saat 21.30'da kontrol altına alınabildi.

Soğutma çalışmaları ise sabaha kadar devam etti. Yangının çıkış nedeni ise henüz belirlenemedi.

Türkiye Haberleri