Bakanlıktan o oteli boşaltın kararı çıktı!

AKP Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın eşi Nesim İba, sahibi olduğu otelin imar durumu ile ilgili belediyeyi bastı. İmar müdürü İba hakkında şikâyetçi olurken Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dikkat çeken bir karar verdiği ortaya çıktı. Bakanlık, İba’nın ortağı olduğu şirkete gönderdiği yazıda “Otel işletme ruhsatınız yok. O oteli boşaltın” denildi.

Berat KARAASLAN

Edirne’de meydana gelen ve emniyete taşınan olay gündemdeki yerini koruyor. AKP Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın eşi Nesim İba’nin ortağı olduğu Gümüş İnşaat Nalburiye ve Sanayi Tic. şirketinin yaptırdığı bir yurdu otele çevirmek amacıyla belediyeye başvurdu. Belediye yurt ruhsatı verilen binanın otele çevrilemeyeceği için otel ruhsatı vermeyince ortalık karıştı.

Nesim İba’nın, belediye binasına gidip Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Başkan Vekili Dinçer Asar ile tartıştığı ve bilgisayarları kırdığı iddia edilmişti.

BAKANLIK ‘FAALİYETLERİ DURDURUN’ DEMİŞ

Olaya ilişkin soruşturma sürerken bahse konu otel hakkında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2 Temmuz 2024 tarihli ve “Acele” notuyla gönderdiği yazı ortaya çıktı. Yazıda turizm işletme ve konaklama belgesi olmadığı tespit edilen ve isimleri verilen işletmelerin, ruhsatlarının iptali ve faaliyet gösterenler var ise faaliyetlerin ivedi şekilde sonlandırılması talep ediliyor.

Turizm Bakan Yardımcısı imzalı bu belgenin ekinde sunulan oteller arasında Gümüş İnşaat’ın Abdurrahman Mahallesi Kanarya Sokak adresinde bulunan “Aliba Otel” adlı işletme de bulunuyor.

İMAR MÜDÜRÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, Edirne Beledisi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Dinçer Asar'ın emniyet ifadesin de ortaya çıktı. Asar ifadesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, bu arazideki binaya otel ruhsatı verilemeyeceğine dair görüş bildirdiklerini ve bakanlığı’nda kendileri ile aynı görüşte olduğunu söyledi.

Asar ifadesinin devamında, Nesim İba için “Benimle görüşmek istedi. Çevre Bakanlığı’ndan kendisine gelen cevabı bana gösterdi. Görüşümüzün değişmediğini söyledim. Bunun üzerine sinirlendi ve ayağa kalkıp masadaki bilgisayara vurarak ‘benim ruhsatımı vereceksiniz ulan’ diye bağırdı. Ben o sırada beline dikkat ettiğimde sağ tarafında bir kabarıklık olduğunu gördüm ve silah olduğunu düşünerek tedirgin oldum. Şahıs bir anda oturarak şok olmuş gibi kaldı. Ben de bunu fırsat bilerek odamdan dışarı çıktım” dedi.

NESİM İBA İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Bu arada, Nesim İba, belediye baskını iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada “Bazı haber mecralarına çarpıtılarak yansıtılmış ‘baskın’ haberleri kesinlikle gerçek dışıdır. Edirne Belediyesi yetkililerini, görüşmenin kamera kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyorum. Görüşmenin tüm detaylarını şeffaf bir şekilde emniyet yetkililerine aktardım. Tarafların ifadesinde de çarpıtılmış, iftiralarla bezenmiş, algı yaratmak üzere servis edilmiş haberleri destekleyen herhangi bir durum belirtilmemiştir. Edirne Belediyesi gibi önemli bir kurumun ‘görüntü kaydı yok’ şeklindeki ifadesini ise kamuoyunun takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Haberleri