Bakanlık: Pençe-Kilit bölgesinde çok sayıda mühimmat imha edildi

Milli Savunama Bakanlığı Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerce kullanılan bir mağara tespit etti. Mağarada bulunan çok sayıda yaşam malzemesi, silah ve mühimmat imha edildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde teröristler tarafından barınmak için kullanılan mağara tespit edildi. Mağarada yer alan çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirilerek kullanılmaz hale getirildi.

Milli savunma bakanlığının sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İnlerindeyiz. Kahraman Mehmetçiklerimiz, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde yürüttükleri arama tarama faaliyeti sırasında teröristler tarafından barınmak ve sığınmak amacıyla kullanılan bir mağara tespit etti."

"Tespit edilen mağarada; çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilerek kullanılamaz hale getirildi" ifadeleri yer aldı.

Bakanlık ele geçirile silah, mühimmat ve malzemenin detaylarını şöyle aktardı:

"1 adet SA-16 Igla hava savunma füzesi, 2 adet AT-4 tanksavar silahı füzesi, 1 adet Konkurs tanksavar füzesi, 1 adet RPG-7 roket atar, 1 adet tüfek tipi bomba atar, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 adet 7,62 milimetre PKMS makinalı tüfek, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet av tüfeği, 1 adet tabanca, 3 adet el bombası, çok sayıda 7,62 mühimmat ve Doçka mühimmatı, 7 adet EYP (el yapımı patlayıcı) düzeneği"

"1 adet Konkurs dürbünü ve yönlendirme kumandası, 1 adet PTZ kamera, 2 adet RPG-7 roket atar dürbünü, 3 adet silah üstü gündüz görüş dürbünü, 2 adet el dürbünü, 2 adet anemometre/rüzgar ölçer, 3 adet lazer mesafe ölçer, 2 adet lazer işaretleyici, 8 adet Yaesu telsiz, 1 adet pusula, 1 adet GoPro kamera, 1 adet fotoğraf makinesi ve tripodu, 3 adet muhtelif alıcı, 1 adet hilti, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet televizyon."

Türkiye Haberleri