Bakanlık Kaç Makam Aracı Olduğunu Açıkladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, soru önergesine verdiği yanıtta bakanlık bünyesine bağlı kaç aracın olduğunu açıkladı. Bayraktar, 58 adet hizmet aracına aylık 3 milyon 312 bin lira kira bedeli ödendiğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu'nun soru önergesine yanıt vererek bakanlığa bağlı kaç makam aracının kiralandığını açıkladı.

Soru önergesine verilen yanıtta Bakanlık bünyesine bağlı kaç aracın olduğu ve kira tutarları açıkandı. Bayraktar imzalı yanıtta şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımız merkez teşkilatı ile Bakanağımıza bağlı tüm kurumlarımızda; EYT düzenlemesi kapsamında hak kazananlar da dahil olmak üzere emeklilik hakki kazanmış 1.141 personel bulunmakta,

"58 BAKANLIK ARACI VAR"

Maden denetimlerinde arazi koşullarında kullanan hizmet araçlar da dahil olmak üzere toplam 58 adet hizmet aracına aylık 3.312.946,34 TL, personel servis hizmetlerine aylık 9.970.412,14 TL kira bedeli ödenmekte,

Kiralama yolu ile kullanılan 2 adet hizmet binasına ise aylık 38.840,65 TL ödenmekte olup, mevcut durumda yapımı devam eden hizmet binası bulunmamaktadır."

Türkiye Haberleri