Bakanlık ifşa etti: Gazlı ve meyveli içecek diye ilaç içirmişler

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı son denetimlerde tüketicinin sağlığıyla oynayan firmaları mercek altına aldı. İstanbul Kağıthane merkezli bir firmanın ürünlerinde "İlaç Etken Maddesi" tespit edildiği duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılan ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesi güncellendi.

2 Nisan tarihli listede farklı illerde faaliyet gösteren firmalara ait birçok üründe mevzuata aykırılıklar tespit edildi.

ÜRÜNLERDE İLAÇ ETKEN MADDESİ TESPİT EDİLDİ

Listenin ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ kısmında, İstanbul Kağıthane merkezli MMİ İlaç Gıda Kozmetik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nde bitkisel veya takviye edici olarak pazarlanan The Jestea Capsul (L-Carnitine içeren takviye edici gıda), Diblong (Ginseng macun), Diblong Ginseng Drink For Men (Tutti Frutti aromalı gazlı içecek), Özlex Tea (Orman meyveli içecek) ürünlerde ilaç etken maddesi tespit edildi.

GIDA GÜVENLİĞİ DENETİMLERİ SÜRECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtirken, tüketicilerin de şüpheli ürünler konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Türkiye Haberleri