Bakan Pakdemirli, "Milletimizle beraber diktiğimiz 11 milyon fidanın tutma oranı yüzde 95. Kasım ayına kadar da 82 milyon fidanı vatandaşlarımızla dikeceğiz" şeklinde konuştu.
"Önüne gelen 'Bunu yiyin, şunu yemeyin' diyemeyecek"
Pakdemirli, "(Dönere çamaşır suyu katıldığı iddiaları) Haberdeki derneğin başkanını aradım. Ona 'Nerede çamaşır suyu kullanıldığını söyleyin, biz gidip denetleyeceğiz' dedim. Bir tane dahi gösteremedi. 'Peki neden bu haberi yaptırdın' dediğimizde de 'Biz burada döner üretiyoruz, insanlar kendileri hazırlamasın diye' yanıtını verdi. Ismarlama bir haber. Böyle bilgi kirliliklerine karşı da savaşıyoruz. Bunun için de bir yasa çıkarılacak. Önüne gelen 'Bunu yiyin, şunu yemeyin' diyemeyecek." diye konuştu.
Taklit ve tağşiş ürünler
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, halk sağlığını tehdit eden gıdaları üretenlerle ilgili şunları kaydetti:
"Mümkün olan en ağır cezaları almaları konusunda gayret sarf ediyoruz. (Taklit ve tağşiş ürünler) Bazen kazançlar daha fazla olduğu için göze alıyorlar. Bunları ticaretten mene kadar gidebiliriz."
"11 milyon fidanın tutma oranı yüzde 95"
Bakan Pakdemirli, "Milletimizle beraber diktiğimiz 11 milyon fidanın tutma oranı yüzde 95. Kasım ayına kadar da 82 milyon fidanı vatandaşlarımızla dikeceğiz" şeklinde konuştu.
Ne olmuştu?
Tarım Orman-İş Sendikası, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 11 Kasım’da “Geleceğe Nefes” adı altında, mevsim şartlarını gözardı ederek dikildikleri yönünde tartışmalar yaşanan 11 milyon fidanın yüzde 90’ının kuruduğunu belirlemişti. Sendikanın incelemesinde, Çanakkale Ayvacık’taki fidanların bakımsız ve kurumaya yüz tutmuş halde olduğu, mevsim şartlarına ayak uyduramadığı görülmüştü.
Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından 11 Kasım 2019’da “Geleceğe Nefes” adı altında yürüttüğü kampanya kapsamında, Türkiye’nin farklı illerinde eş zamanlı olarak 11 milyon fidan dikildi. Ankara’daki dikim etkinliği de AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılmıştı.