Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş insanları ile bir araya geldi.
Toplantıda konuaşn Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Programı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Kacır, yaptığı açıklamada “Samsun sanayi ve teknoloji yol haritamızda önümüzdeki dönemde çok önemli, çok kıymetli yeri olan bir şehrimiz. Arzu ediyoruz ki Samsun nasıl Güneydoğu Anadolu bölgemizde Gaziantep, Akdeniz bölgemizde Mersin, lokomotif şehirler olarak bölgenin kalkınmasına üreten şehirler rolüyle öncülük ediyorsa inşallah önümüzdeki dönemde hem Orta Anadolu'nun Karadeniz'e açılan kapısı olarak hem de tüm Karadeniz bölgesinin öncü şehri olarak özellikle kurduğumuz yeni organize sanayi bölgeleriyle birlikte bu rolü burada üstlensin. İnşallah önümüzdeki dönemde sayısını 10’a yükselttiğimiz organize sanayi bölgelerinde hem Türk hem uluslararası yatırımcıların büyük ölçekli yatırımlarını hızlandırmaya gayret edeceğiz. Buraya gelmeden önce Havza OSB'ye uğradık. Orayı inşallah önümüzdeki dönemde 10 milyon metrekarelik dev bir organize sanayi bölgesi haline getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.
"İZİNSİZ DEVİR İŞLEMLERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"
Konuşmasının devamında Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile ilgili yaptıkları değişikleri bugün yayınladıklarını ve söz konusu değişikliklerin reform niteliğinde olduğunu belirten Bakan Kacır, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“OSB'lerde çalışanlar için lojman bölgeleri oluşturulmasının bugünkü yönetmenlik değişikliğiyle birlikte önünü açmış olduk. Yine organize sanayi bölgelerinin kuruluş ve genişleme süreçlerinde stratejik yatırımlar için rezerv alanları oluşturmasını da yönetmenlik değişikliği kapsamında öngörüyoruz. OSB'lerde gayrimenkul geliri elde etme amaçlı izinsiz devir veya kiralama işlemleri konusunda çok daha sıkı tedbirler alacağız ve bunlara asla izin vermeyeceğiz. Yine tahsis edilen alanlarda yatırımların gerçekleşmesi için tanımlanmış sürelere uyum konusunda da ilave tedbirleri yönetmenlik değişikliğiyle birlikte almış olduk. İnşallah önümüzdeki dönemde hem organize sanayi bölgelerimiz ki sayısı 360'a erişti. Hem endüstri bölgelerimiz ki bugün Türkiye'de 45 endüstri bölgemiz var. Türkiye'nin üretim gücünün lokomotifi olmayı sürdüreceğiz."