Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesindeki kurşun detayı ortaya çıktı!

İsrail kurşunu, gösteri sırasında Eygi'nin başına isabet etti. Otopsi raporu, ölümün ardındaki şok edici detayı ortaya çıkardı.

Filistin Adli Tıp Kurumu, Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporunu tamamladı. Raporda, Eygi’yi öldüren kurşunun "neredeyse düz bir çizgide sol tarafından" isabet ettiği belirtildi. İsrail askerlerince vurulan Eygi’nin, barışçıl bir gösteri sırasında hayatını kaybettiği aktarıldı.

KAFATASINA İSABET EDEN KURŞUN BEYİN DOKUSUNU PARÇALADI

Raporda, merminin Eygi’nin kafatasına girdikten sonra parçalandığı ifade edildi. Beyin dokusuna yayılan mermi parçalarının ölüm nedeni olduğu açıklandı. Eygi'nin vücudunda başka herhangi bir yara izine rastlanmadığı bilgisi verildi.

KALP MASAJI YAPILDI ANCAK SONUÇ ALINAMADI

Eygi'nin, 6 Eylül’de saat 14.06’da hastaneye getirildiği ve yaşam belirtisi göstermediği kaydedildi. Sağlık ekiplerinin 6 kez kalp masajı uyguladığı ancak sonuç alamadığı belirtildi. Ölüm saati ise 14.35 olarak duyuruldu.

İSRAİL ORDUSU İDDİALARI REDDETTİ

İsrail ordusu, Eygi’nin doğrudan hedef alınmadığını iddia etti. Askerlerin başka bir göstericiyi hedef aldığını savunan ordu, Eygi'nin kasıt olmadan vurulmuş olabileceğini öne sürdü. İsrail Askeri Polisi, soruşturma sonuçlarını Askeri Savcılığa sunacağını açıkladı.

BİDEN’DAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden, Eygi’nin ölümüne dair soruya yanıt verdi. Biden, "Bu bir kazaydı. Kurşun yerden sekerek Eygi'yi vurmuş olabilir." açıklamasında bulundu. Beyaz Saray ise Eygi’nin ölümünü "trajik bir hata" olarak nitelendirdi.

Türkiye Haberleri