Ayşe Özgecan Usta'nın şaibeli ölümünde sevgilisi için flaş karar!

3 yıl önce Ayşe Özgecan Usta'nın terastan düşerek ölümüyle ilgili tutuksuz yargılanan sevgilisi Bartu Can Akkışla'nın, beraatine karar verildi. Usta ailesinin avukatı Ezgi Aybüke Dizlek, mahkemenin kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Ayşe Özgecan Usta, Ankara'dan Zonguldak'ta yaşayan sevgilisi Bartu Can Akkışla'nın yanına geldi. Usta'nın kısa süre içinde evlenme isteğine Akkışla, olumsuz cevap verince tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Usta, Akkışla'ya 'Kendimi atacağım' diyerek terasa yöneldi, korkuluklara çıkıp aşağı sarktı. Bartu Can Akkışla, Usta'nın yanına gidip tutmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. 8'inci kattaki dairenin terasından düşen Ayşe Özgecan Usta, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

ADLİ KONTROL KARARI ÇIKTI

Gözaltına alınıp ev hapsi verilen Bartu Can Akkışla hakkında intiharı öngörebileceği ancak engellemediği gerekçesiyle 'Taksirle ölüme neden olma' ve yargılama aşamasında ek iddianame ile kapıyı kilitleyerek Ayşe Özgecan Usta’nın dışarıya çıkmasına engel olduğu gerekçesiyle de ‘Kişiyi hürriyetten yoksun bırakma’ suçlamalarıyla toplam 11 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Akkışla'nın ev hapsi, daha sonra adli kontrol şartına çevrildi.

'KASTI KONUŞMAMIZ GEREKİR'

Ayşe Özgecan Usta'nın avukatı Ezgi Aybüke Dizlek, Usta'nın dışarı çıkamadığı için banyoda 1 saat ağladığını, ayakkabı ve montuyla oturduğunu belirterek, "Eşyalarını toplayıp arkadaşından para istiyor. İçeri girince tartışma başlıyor. Balkona çıkmak istediğinde, 'Kendimi atacağım' bile dese balkon eşiği ile koltuk arasında 2 metre mesafe yok. Özgecan’ın ruh hali az çok tahmin edilebilir, hatta kız arkadaşınızsa ne yapacağını bilirsiniz. İfadesine göre koltukta otururken 'Kendimi atacağım' diye çıktı. Ben buradan 'Atlayacağım’ diyerek çıksam herkes peşimden gelir. Böylelikle taksir oluşmaktadır. Kendi ifadesinde 'İhtimal vermedim' diyor.

"KABUL ETMİYORUZ"

Hayatın olağan akışı diyoruz ama kendini atmak isteyen kişinin yüzü Bartu Can'a, içeri doğru bakıyor. Bartu Can, Ayşe Özgecan aşağı düştükten 3-5 dakika sonra aşağı iniyor. Öyle bir şey başıma gelse telefonları toplayıp komşulara haber vermeyi düşünemem. Üstünü giyiniyor, telefonları topluyor, komşunun kapısını çalıp uyarıyor. Taksiri yok sayan mütalaayı kabul etmiyoruz. Bizim kastı konuşmamız gerekirken taksirin olup olmadığını konuşuyoruz. Mütalaanın kabulü tarafımızca mümkün değildir" diye konuştu.

BERAAT KARARI VERİLDİ

Sanık duruşmaya katılmadığından savunma ve son sözü sorulamadı. Mahkeme heyeti, Bartu Can Akkışla’nın 'Taksirle ölüme neden olma' ve 'Hürriyetten yoksun kılma' suçlarından beraatine karar verip duruşmayı bitirdi.

Türkiye Haberleri