Aydın'daki iş cinayetinde eski AKP'li vekilin şirketine soruşturma açıldı

Aydın'da üç işçinin hayatını göçükte kalarak kaybettiği projenin ihalesinin eski AKP milletvekilinin aile şirketine ait olduğu ortaya çıktı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, 14 Temmuz'da Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen içme suyu isale hattı çalışmasında meydana gelen göçük can aldı. Göçük altında kalan üç işçi hayatını kaybederken, bir işçi ise yaralı olarak kurtarıldı. Meydana gelen iş cinayetine ilişkin yetkililer tarafından başlatılan soruşturmada projenin ihalesinin eski AKP milletvekili Mahmut Sami Mallı’nın bir dönem ortağı da olduğu aile şirketine ait çıktı.

İHALE ESKİ AKP MİLLETVEKİLİNİN ÇIKTI

Olayla ilgili dikkat çeken bir detay ise ihale sürecine dair. Cumhuriyet'in haberine göre, göçüğün yaşandığı projenin ihalesi, Sosyal Mühendislik ve Makrotel İletişim İnşaat ve Sistem 2023 Yapı iş ortaklığı tarafından alınmıştı. İhalenin toplam bedeli 469 milyon 665 bin TL olarak belirtiliyor. İhale, eski AKP milletvekili Mahmut Sami Mallı’nın aile şirketi olan Soysal Mühendislik tarafından yürütülmekteydi. Mallı, kısa süre önce şirketin ortakları arasında yer alıyordu. Şirketin mevcut ortakları ise Muhammed Hafız Osman Mallı ve Salih Mehmet Mallı'dan oluşuyor.

DEV KAMU İHALELERİ ALMAYA DEVAM EDİYORLAR

Soysal Mühendislik'in geçmişte birçok içme suyu, boru hattı ve altyapı ihalesi üstlendiği biliniyor. Şirketin kamudan aldığı toplam ihale bedeli ise 1 milyar 476 milyon 902 bin TL'yi buluyor.

Son olarak, Soysal Mühendislik'in bir başka dikkat çeken ihalesi ise geçen ay İstanbul Arnavutköy’de gerçekleştirildi. Şirket, Kanal İstanbul güzergâhındaki “Dursunköy 2. Etap Genel Altyapı, İmar Yolları ve Sanat Yapıları İnşaatı İşi” ihalesini kazandı. Bu ihale, 1 milyar 250 milyon TL bedelle gerçekleştirildi.

Türkiye Haberleri