Avusturya'da Türklere ırkçı saldırı! Demir çubukla darbettiler

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir grup, Türklere ırkçı saldırıya başladı. İki genç, demir çubuklu ırkçı saldırıya uğradı.

Viyana'da bir grup Türklere ırkçı saldırıya başladı. 18 yaşındaki Enes Erbaşı ve 20 yaşındaki Onur Börekçi, demir çubuk ve bıçaklı saldırıya uğradı.

Enes Erbaşı, sokakta Türkçe konuştuğu sırada peşine takılan yedi kişinin demir çubuklarla saldırdığını anlattı.

Sabah'ın haberine göre; Onur Börekçi de metroya bindiği sırada dört kişilik bir grubun gelip, "Türk müsün?" diye sorduğunu 'Evet' demesi üzerine kısa sürede 18 kişi olup demir çubukla saldırmaya başladıklarını anlattı. Börekçi, başına bıçak darbesi de yedi.

Türkiye'nin Avusturya Büyükelçisi Ozan Ceyhun, ırkçı saldırıya uğrayan gençlere ulaşıp büyükelçiliğe davet etti.

İki gençte büyük elçiye teşekkür ederken Avusturya basını da son günlerde Suriyeliler, Çeçenler ve Türkler arasında gerginliği tırmandığını yazdı.

Türkiye'nin Avusturya Büyükelçiliği gençlerle fotoğraf paylaşıp saldırıların 20 Temmuz ve 25 Temmuz tarihlerinde gerçekleştiğini açıkladı. Elçiliğin açıklaması şöyle:

20 Temmuz Cumartesi günü ve 25 Temmuz Perşembe günü Viyana’da saldırıya uğrayan iki gencimizi Büyükelçiliğimizde ağırladık.
Olayları bir de yüzyüze kendilerinden dinledik. Gerekli tüm konuları detaylı şekilde istişare ettik.
Benim ve Başkonsolosumuzun her zaman yanlarında olduğumuzu vurguladık.
Türklere yönelik bu tip saldırıların tekrarlanmaması için Avusturya makamlarıyla olan sıkı işbirliğimizi sürdürmekteyiz.
İki gencimize saldıranların bir an önce yakalanıp adalet önünde hesap vermeleri için atılan tüm adımları yakından takip ediyoruz

Türkiye Haberleri