Avukat Ersan Şen'den Yakınlarını Kaybedenlere Skandal Sözler

6 Şubat 2023'teki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, 35 kişinin yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin ikisi tutuklu, biri tutuksuz, ikisi firari 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Avukat Ersan Şen'in kırmızı bülten sözleri kayıp yakınlarını çileden çıkardı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı’nın 3’üncü duruşması dün görüldü. Duruşmada sırasında Avukat Ersan Şen firarı sanıklar için “Benim müvekkillerim suçsuz, onları saklamıyorum. Müvekillerim yurt dışında değil ama kırmızı bülten çıkarmayın” diyerek güvence belgesi istedi. Şen’in talebi reddedildi.

6 Şubat depremlerinde saniyeler içerisinde yıkılan Ezgi Apartmanı’nda 36 kişi hayatını kaybetmişti. Kolon ve kirişlerin kesildiği iddia edilen binanın zemin katındaki dükkân sahiplerinin firari olduğu davada üçüncü duruşma dün Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada iki pastane çalışanı tanık, müşteki avukatları ve sanık avukatları dinlendi. Duruşmada konuşan tanık Y.B., “Pastanede tezgâhtardım. 2017 yılında tadilat yapıldı ve tadilatta bir şeyler eksikti. Kasanın oradaki kolon kesildi. Mutfak tarafında havalandırma yeri açıldı. Mutfak asansöründe tadilat yapıldı. Asma içinde düzenleme oldu ve genişletildi” dedi.

''BU GÜVENCE OLMAZSA GELMEYECEKLER''

Firari sanıkların avukatı Ersan Şen’in, “Kırmızı bülteni sosyal medyada paylaşmak için istiyorlar” demesi tepki çekti.

Kayıp yakını Nurgül Göksu, “Kırmızı bülteni sadece sosyal medyada paylaşmak için istemiyorum. Birçok ülkede şubeleri var. Bu insanlar TIR’larla Irak’a dondurma gönderiyorlar. Geçmişte FETÖ’cülerin yaptığı gibi TIR’ların içinde yolculuk yapabilirler. Bu gibi kaçak yollarla yurtdışında olduklarını düşünüyorum” diye karşılık verdi.

Bunun üzerine Şen'in “Sanıkların yurtdışında olduklarına ilişkin iz yok. Onlar da davaya gelmek istiyor ama güvence belgesiyle tutuksuz yargılanmak istiyorlar. Bu güvence olmazsa gelmeyecekler, savunma yapamayacaklar ve dava bitmeyecek” sözleri üzerine salonda tansiyon yükseldi.

Mahkeme heyeti, sanıkların yurtdışında olup olmadığının tespiti için kolluğa talimat yazacağını açıkladı. Duruşma 4 Ekim’e ertelendi.

Türkiye Haberleri