Sakarya'da bir eve düzenlenen operasyonda, şemsiye ve benzeri aparatlar içine gizlenmiş kalem görünümlü silah ile çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi.
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik soruşturma başlattı.
ŞÜPHELİLERİN ADRESLERİNE OPERASYON YAPILDI
Soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, bir evin atölyeye dönüştürülüp burada silah tamiri ve bakımı yapıldığı, kurusıkı tabancaların namlularının açılarak gerçek silaha dönüştürüldüğü ve yasa dışı silah ticareti yapıldığı tespit edildi.
Polis, şüphelilerin Erenler ilçesindeki adreslerine operasyon gerçekleştirdi.
Atölyeye dönüştürülen ev ile 2 adrese eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler; şemsiye ve benzeri aparatlar içerisine gizlenmiş kalem şeklinde silahlar, yurt dışı menşeli 6 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 141 adet 7.65 mm, 75 adet 9x19 mm ve 52 adet 6.35 mm çapında fişek ele geçirdi.
3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan, polis uygulamalarında yakalanmamak amacıyla kitap görünümlü özel hazırlanmış zula, 8 şarjör, 62 kartuş, silah yapımında kullanılan çok sayıda alet ile kurusıkı tabancaları gerçek silaha dönüştürmede kullanılan ekipmanlara el konuldu. Operasyonda 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden H.S. tutuklanırken, diğer 2 şüphelinin adli işlemlerinin devam ettiği belirtildi. (DHA)