Atatürk fotoğrafı yakan gençleri WhatsApp kurtardı! İşte gerekçeli karar

Kayseri'de Atatürk fotoğrafını yaktıkları iddiasıyla 4 lise öğrencisi beraat etmişti. Mahkeme gerekçeli kararını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl 26 Ekim'de İncesu ilçesinde meydana geldi. Lise 12'nci sınıf öğrencileri A.K., A.N., H.E., ve E.K., beraberken öğrencilerden A.K., Atatürk fotoğrafını ateşe verdi. Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından öğreciler gözaltına alındı. 4 genç Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçundan tutuklandı.

BERAATİN GEREKÇESİ AÇIKLANDI

Davanın sonunda mahkeme heyeti, "Atatürk'ün fotoğrafını yerde gördük. Atatürk'ün fotoğrafının yerde durmasını istemedik. Bu nedenle yaktık. Beraatimizi istiyoruz" diyen 4 gencin beraatine karar vermişti. Kararın gerekçesi açıklandı.

"ALENİYET UNSURU OLUŞMAMIŞTIR" DENDİ

Gerekçeli kararda eylemin whatsapp grubunda paylaşıldığı, sosyal medyaya paylaşımını öğrencilerin yapmadığı, eylemi gerçekleştirdikleri yerin dosyadaki kamera görüntülerinden de anlaşılacağı üzerine umuma açık olmayan ıssız bir yer olduğu, dolayısıyla hakaretin belirlenemeyen kişi tarafından görülme, duyulma ve algılanabilme olasılığının bulunmaması ve herhangi bir sınırlama olmaksızın herkese açık olan yerlerde işlenmediği anlaşılmakla, iddia konusu olayda aleniyet unsuru gerçekleşmediğinden sanıkların üzerine atılı eylemin yasal unsurları oluşmadığından ayrı ayrı beraatlerine karar verilmiştir" denildi.

Türkiye Haberleri