Artan Grip Vakaları Sonrası Doktorlar Uyardı: "Hastayken Tarhana Çorbası İçmeyin Çünkü..."

Türkiye'de en çok içilen çorbalar arasında yer alan tarhana, birçok kişi tarafından şifa deposu olarak bilinir. Bu bilgi kısmen doğru olsa da, bazı durumlarda tarhana çorbası içmek sağlığınız içim olumlu sonuçlara neden olmamakta. Hastalık halinde içilmesi durumunda vücutta olumsuz etkiler yaratan tarhana çorbası hakkında doktorlardan önemli uyarılar geldi.

Mercimek çorbasıyla birlikte Türkiye'nin en sık tüketilen çorba türü olan tarhana, hem lezzetli oluşu hem de besin değeri açısından zengin olmasıyla biliniyor.

Tarhana çorbası, normal zamanlarda birçok çorba türünden daha besleyici olsa da, özellikle hastalık durumlarında vücudumuz için olumsuz etkileri tetikleyebiliyor. Binbir zahmetle yapılan tarhanaların pişirilmesiyle elde edilen tarhana çorbası, çoğu zaman kış mevsiminde sofraların vazgeçilmezi haline dönüşüyor.

Aileler, çocuklarının hastalanması halinde evlerinde günlerce tarhana kaynatırken, bu davranışın altında bilinçsiz bir bilgi birikiminin yattığını biliyor muydunuz? Hasta çocuklarına yapılan tarhana çorbası, hastalığı iyileştirmek bir yana dursun, daha kötüye gidişine neden oluyor.

GRİP OLDUĞUNUZDA SAKIN TARHANA ÇORBASI İÇMEYİN

Beslenme uzmanları, içerisinde bulundurduğu yoğun derecedeki 'un' miktarı gerekçesiyle tarhana çorbasının hastalık durumlarında tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Uzman Diyetisyen Işın Sayın, konuya ilişkin 'Özellikle çocuklara ve hastalara tarhana vermeyin' ifadelerini kullandı.

HASTA OLUNCA HANGİ ÇORBALAR İÇİLMELİ?

* Tavuk suyu çorbası

* Kelle Paça çorbası

* Zerdeçallı mercimek çorbası

* Fesleğenli domates çorbası

* Zencefilli havuç çorbası

Türkiye Haberleri