Mercimek çorbasıyla birlikte Türkiye'nin en sık tüketilen çorba türü olan tarhana, hem lezzetli oluşu hem de besin değeri açısından zengin olmasıyla biliniyor.
Tarhana çorbası, normal zamanlarda birçok çorba türünden daha besleyici olsa da, özellikle hastalık durumlarında vücudumuz için olumsuz etkileri tetikleyebiliyor. Binbir zahmetle yapılan tarhanaların pişirilmesiyle elde edilen tarhana çorbası, çoğu zaman kış mevsiminde sofraların vazgeçilmezi haline dönüşüyor.
GRİP OLDUĞUNUZDA SAKIN TARHANA ÇORBASI İÇMEYİN
Beslenme uzmanları, içerisinde bulundurduğu yoğun derecedeki 'un' miktarı gerekçesiyle tarhana çorbasının hastalık durumlarında tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Uzman Diyetisyen Işın Sayın, konuya ilişkin 'Özellikle çocuklara ve hastalara tarhana vermeyin' ifadelerini kullandı.
* Tavuk suyu çorbası
* Kelle Paça çorbası
* Zerdeçallı mercimek çorbası
* Fesleğenli domates çorbası
* Zencefilli havuç çorbası