Arkasındaki güç kim? Mili Eğitim Müdürü hakkında akıl almaz iddialar

Düzce'nin Gümüşova ilçesinin Milli Eğitim Müdürü Ersoy Gündoğdu, ilçede adeta krallık kurdu. İhtiyaç olmayan okula bakım ihalesinden çocuklarını öğretmen yaptırdı iddiasına kadar Gündoğdu, sadece kınama cezası aldı.

Düzce Gümüşova Milli Eğitim Müdürü Ersoy Gündoğdu, hakkındaki iddialar nedeniyle her seferinde kınama cezası aldı. Gündoğdu'nun usulsüz ihaleler yaptığını söyleyen Şube Müdürü Coşkun Otluoğlu'nun ise görev yeri değiştirildi.

Akıllara "Arkasındaki güç kim?" sorusunu getiren Gündoğdu hakkındaki skandal iddialar saymakla da bitmiyor. Mühendis oğlunu sözleşmeli matematik öğretmeni yapmasından fen bilgisi öğretmeni kızını anaokulana görevlendirmesine kadar.

Medyaradar'dan Ercan Öztürk, Gündoğdu hakkındaki tutulan tutanakları paylaşıp teker teker akıl almaz olayları anlattı. Öztürk'ün aktardığı iddialardan da 'Milli eğitim Müdürlüğü’nün eğitim ve öğretim için gönderdiği parayı kaymakamlık toplantı odası için harcadı" detayı dikkatleri çekti. Görev yeri değiştirilen Otluoğlu ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulundu.

Otluoğlu'nun tutttuğu tutanaklarda da depremde hasar gören 75. yıl İlkokul'u için harcama yapıldığı belirtildi.

"YEDİ TANE OKULUN TAMİRATI BİR GÜNDE BİTEMEZ"

Gündoğdu hakkındaki skandal iddiaları Otluoğlu, savcılık dilekçesinde teker teker şöyle anlattı:

"İhale için verilen teklif mektuplarının sahte olduğu açıktır. Teklif mektuplarının 28 Kasım 2022 tarihinde alınması, işlerin bir gün içinde bitirilmiş gibi gösterilip 29 Kasım 2022 tarihinde “Harcama Talimatı Onay Belgesi” çıkarılması hayatın normal akışına ters bir durumdur. Yedi tane okulun tamiratının bir gün içinde yapılıp teslim edilmesi imkansızdır. Ayrıca işlerin bittiğini ve ödemesinin yapılmasını istediği dilekçe 30 Kasım 2022 tarihini yani, Harcama Talimatı Onay Belgesinden bir gün sonraya aittir. Harcama Talimatı Onay Belgesi 29.11.2022 tarihini, yüklenicinin dilekçesi ise 30.11.2022 tarihini göstermektedir.

"ATATÜRK BÜSTÜNÜ YENİ ALMIŞ GİBİ GÖSTERDİ"

Kapanan Dereköyü İlkokulunun Atatürk büstünü yerinden söktürerek ihtiyacı olan Gümüşova Anaokuluna nakil ettirdi. Atatürk büstünü yeni almış gibi gösterdi ve ‘Diğer işle’ diyerek 49 bin 796 TL’yi Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden tahsil etti. Ödeme yapıldığına dair belgeler de dosyada mevcut. Ayrıca Milli eğitim Müdürlüğü’nün eğitim ve öğretim için gönderdiği parayı kaymakamlık toplantı odası için harcadı.

"OĞLUNU MATEMATİK KIZINI ANAOKULU ÖĞRETMENİ YAPTI"

Bu arada, Müdür’ün Fen Bilimler öğretmeni olan kendi kızı için, okul öncesi eğitim kurumunda çalışması için talimat verdi. Talimatını yerine getirmeyen Gümüşova Nasrettin Hoca Anaokulu Müdiresi E.B’ye baskı yaptı. Baskılardan bunalan E.B’nin defalarca görevinden istifa etme durumuna geldi, İnşaat Mühendisi oğlu Ö.F.G’yu, Gümüşova Ortaokuluna matematik derslerine ücretli öğretmen olarak görevlendirdi. Okuldaki öğretmeni onaysız ve keyfi olarak İlçe Millî Eğitim müdürlüğünde görevlendirdi’’

İlçe müdürüyle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na yapılan ihbarlardan sonra gelen müfettişler her seferinde verdiği kınama ve uyarı cezaları da şöyle:

- İlçe Millî Eğitim Müdürü Ersoy Gündoğdu’nun “depremde zarar görmediği ve ihtiyaç olmadığı halde bazı okulların bakım onarımı için ihale evrakı düzenlediği” belirtilerek “uyarma” cezası ile cezalandırılmasına;

-Depremde zarar gören okullarda yapılacak olan bakım ve onarımlar için, piyasa fiyat araştırması yapılmadan, yaklaşık maliyet bedeli hesaplanmadan ve gerçeği yansıtmayan maliyet hesapları ile bazı firmalara iş yaptırdığı iddiasının sübut bulduğu ve “kusurlu davranmak” “kınama” cezası ile cezalandırılmasına;

-Fen Bilgisi Öğretmeni kızının Nasrettin Hoca Anaokulunda derse girmesi için okul yöneticilerine baskı yaptığı, yöneticilere ikili eğitime geçirilerek kızına sınıf açılması talimatı verdiği iddiasının sübut bulduğu bu eylemin “uyarma” cezası ile cezalandırılmasına;

-İnşaat Mühendisi oğlunun Gümüşova Ortaokulu'nda ‘düzenlen Destekleme ve Yetiştirme kursunda görevlendirilmesi hususu da ilgili yönetmeliğin hükümlerine aykırı olduğu, dolayısıyla iddianın sübut bulduğu kanaatine varıldığı belirtilerek “kusurlu davranmak” kapsamına girdiği belirtildi.

- Milli Eğitim Bakanlığının okullara gönderilen ödeneğinden Gümüşova Kaymakamlığının binasının onarımı için harcanması karşılığında ilgililer kınama cezası aldı.

- Milli Eğitim Müdürlüğündeki görevlendirmelerde Bakanlığın usul ve esaslarına riayet edilmediğinden disiplin cezası ile cezalandırılmasına hükmedildi. Ayrıca görev yerinin değiştirilmesi teklifi getirildi. Ancak Bakanlık İlçe Müdürünü görevinde tutmaya devam etti. Düzce Gümüşova’daki skandalları ortaya çıkartan Şube Müdürü Coşkun Otluoğlu’nun görev yeri değiştirildi.

Türkiye Haberleri